RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 5. veebruar 2016

Toetus Merkelile ja CDU-le kahaneb kiiresti

Veebruari esimestel päevadel läbiviidud  ja kolmapäeval avaldatud küsimuste tulemused näitavad, et sakslaste toetus kantsler Merkelile ja tema juhitud Kristlik-Demokraatlikule Liidule (CDU) kahaneb kiiresti. Nüüdseks on vaid vaevalt pooled vastanutest rahul kantsleri poliitikaga. Paremkonservatiivne partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) on aga jõudsalt toetust kogumas.

Hiljutine küsitlus näitab, et kantsler Merkel kaotab oma põgenikepoliitika tõttu üha enam tõetust, praeguseks on kantsleri tööga rahul vaid 46% sakslastest. Veel jaanuaris oli Merkeli poliitika toetajaid 58%.

Kui Saksamaal toimuksid praegu liidupäeva valimised, saaks kristlik-demokraadid (CDU/CSU) 35% häältest. Seda on neli protsendipunkti vähem kui jaanuaris. Sotsiaaldemokraadid (SDP) saaks 24% hääli, kolmandale kohale on aga 12% tõusnud Alternatiiv Saksamaale. Liidupäeva valimised Saksamaal toimuvad 2017. aasta suvel, kuid AfD-le ennustatakse edu ka viie nädala pärast toimuvatel maapäevavalimistel Baden-Württembergis, Rheinland-Pfalzis ja Sachsen-Anhaltis.

Valitsuse tööga on hetkel rahul vaid 37% sakslastest (see on 11% vähem kui jaanuaris), väga rahul on kõigest 1%. Rahulolematute protsent on kasvanud 46-ni (10% rohkem kui jaanuaris).
Valitsuse põgenikepoliitikaga ei ole rahul 81% sakslastest. Selles küsimuses toetab valitsust vaid 18%.

Allikas: Die Welt (tõlkinud Triin van Doorslaer)
FOTO: Reuters/Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/toetus-merkelile-ja-cdu-le-kahaneb-kiiresti/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP