RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 16. veebruar 2016

Henn Põlluaas: Riigikogu komisjonide istungite salvestuste hävitamine on vastuvõetamatu

Riigikogu põhiseaduskomisjoni plaan hakata parlamendikomisjonide istungite lindistusi hävitama kohe pärast protokolli valmimist on vastuvõetamatu, leiab Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas.

Põlluaasa sõnul võimaldab salvestuste hävitamine varajata või moonutada täpset ja adekvaatset infot komisjonis toimunu kohta.
„See ei võimalda ei lähiajal ega ka hiljem ajaloolastel vajaliku täpsusega hinnata või määratleda, milline poliitik millise seisukoha taga oli ning kuidas komisjoni seisukoht välja kujunes,“ ütles Põlluaas.
„Komisjoni istungi protokoll, mille tähtsust ja kvaliteeti soovitakse eelnõuga tõsta, ei ole nii täpne ja adekvaatne infoallikas kui istungi helisalvestis.”
Põlluaasa sõnul jääb salvestiste hävitamise kavast mulje, et vägisi püütakse midagi varjata, ning see pole vabale ja demokraatlikule riigile kohane.

Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon leiab, et istungite salvestamine ja säilitamine tuleks Riigikogus muuta kohustuslikuks kõigis komisjonides. Fraktsioon esitas 28. jaanuaril Riigikogule ka sellekohase eelnõu.
Istungute salvestused annavad võimaluse kõiki hääletusi ja arutelusid vajadusel hiljem kontrollida. Salvestamise eesmärk on tagada võimalus vaidluste ja eriarvamuste paremaks lahendamiseks, sest Riigikogu töös on tekkinud probleeme ja vaidlusi eriti tundlike ja tähtsate küsimuste puhul, kuidas on komisjonide liikmed tegelikult hääletanud ning millised on olnud nende seisukohad.
Viimati tekkis selline vajadus kooseluseaduse rakendamise seaduse eelnõud menetlevas õiguskomisjonis, mille 2015. aasta 14. detsembri istungil toimunu suhtes on komisjoni liikmed eri meelt.

Loe põhiseaduskomisjoni plaanist hakata istungite salvestusi hävitama SIIT.

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/henn-polluaas-riigikogu-komisjonide-salvestuste-havitamine-on-vastuvoetamatu/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP