RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 2. juuli 2016

Hollandis algatati petitsioon EL-ist lahkumise referendumiks

Hollandis algatati petitsioon referendumi korraldamiseks Euroopa Liidust lahkumise üle, mis on kogunud juba üle 56 000 hääle. Kampaania korraldajad Patrick Crijns ning Peter van Wijmeren sõnasid Hollandi päevalehele NRC, et riigis “on huvi Nexiti vastu”.

Hollandi islamivastase Vabaduspartei esimees Geert Wilders (fotol) kutsus reedel pärast briti valijate otsust lahkuda Euroopa Liidust Hollandit korraldama referendumit EL-i liikmesuse üle.
Esmaspäeval korraldas ta parlamendis hääletuse referendumi korraldamise üle. Ettepanek kukkus 150-liikmelises parlamendis läbi 124 vastuhäälega. Poolt oli 14 rahvasaadikut.
“Kõik on pärast euro ning Euroopa Liidu tulekut halvemaks läinud, me oleme alates sellest hüljanud oma riikliku suveräänsuse ning oma piirid,” seisis petitsiooni tekstis.

“Me ei ehita enam midagi, vaid lammutame ja lõhestame. Selle tõttu tahame referendumit EL-ist lahkumiseks,” kirjutati. Siduva referendumi korraldamine nõuaks Hollandi põhiseaduse muutmist, mille suhtes suurt poliitilist huvi pole.
Wilders on lubanud organiseerida referendumi Nexiti üle, kui tema Vabaduspartei (PVV) pääseb võimule märtsis toimuvatel üldvalimistel.

AFP/BNS
FOTO: Reuters/Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/hollandis-algatati-petitsioon-el-ist-lahkumise-referendumiks/

1 kommentaari:

Anonüümne 5. juuli 2016, kell 14:39  

irrrw!
uueduudised ehk neo-Pravda???

vaatame Zimarjevite valimiskampaaniat aastal 2015:
EKRE_voldik.pdf:
"Tagame jEesti põllumeeste võrdse kohtlemise EL-is!"
On Aeg! Kodanike jEestiks!

Rafffffaerakonna nimel!!!!! LÕIMUGE!!!
http://www.riigikogu.ee/tegevus/eelnoud/eelnou/77789185-5eec-475d-b57f-cf432118cf6d/Riigikogu%20otsus%20_Ettepaneku%20tegemine%20Vabariigi%20Valitsusele_/



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP