RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 14. juuli 2016

MATTI ILVES: KUIDAS SAADAKSE EESTLASEKS?

Eestlaseks saamiseks on vaid üks võimalus, selleks saadakse sünnijärgselt ja muud võimalust lihtsalt ei ole. Sellest aga räägime allpool.

Nüüd aga, kodakonsuspõhise riigi tingimustes (mida proovivad ülesehitade sotsid ja liberaalid) ei omistata rahvusele pea mingit tähtsust. Eestlaseks olemisest ja üldse rahvuskuuluvusest on tehtud lausa naljanumber. Kujutage ette, et praegu on aga olukord viidud absurdini ja iga Eesti kodanik saab rahvastikuregistri andmebaasis interneti abil muuta oma rahvust!
Vaat nii, rahvus on otsekui pesu mida tuleks tihti vahetada, täpselt nii nagu inimene parajasti tunneb ja millist identiteeti ta soovib omada.

"Äärmusrahvuslane" Martin Helme ütleb: "Ja kui oli küsimus, kes on eestlane, siis identiteet loomulikult on kultuuriline. Ma arvan, et see aeg on möödas, kui pidasime identiteeti geneetiliseks. Aga lihtsamalt võttes, siiski, eestlane on inimene, kes tunneb või arvab, et ta on eestlane." See on täielikult liberlaase ELi seisukoht.
Siin nõustub temaga ka Rootsi vähemusrahvuste kultuurinõukogu juht Sofia Joons kes ütles, et rahvus on vaid identiteedi küsimus.
Eesti Wabariigis ja eriti selle teises pooles oli selles osas mingisugume kord siiski majas, sest kehtis "Rahvusesse kuuluvus aluste määramise seadus", antud välja riigivanema poolt dekreedina 29. oktoobril 1934.

Seepärast on meil ajakirjanduses juba kaua levinud värdväljendid nagu mustad eestlased, venekeelsed eestlased jne. Tegelikult tähendavad nüüd sõnad "Eesti ning eestlane" vaid osariigi ehk provintsi nimetust ja siinseid elanikke, ei muud. Selline ongi siis kodanikupõhine osariik.

Nüüd ongi rahvuse määramine muudetud häguseks ja tunnetuslikuks. Mina veel mäletan, kuidas vanaemad-vanaisad pidasid tähtsaks vere puhtust ja sugukonna väärikust, inimesed vanasti teadsid millised on ebamoraalsuse tagajärjed. Nüüd aga omistatakse sellised mõisted tavaliselt fašismile.

Nagu eelpool sai juba üteldud, eestlaseks saadakse vaid sünnijärgselt. Kuidas aga on lugu erinevatest rahvusest perekonda sündinud lastega? See on samuti lihtne.
Meie kultuuriruumis saab laps isa rahvuse (juudid määravad rahvust ema järgi). Kui näiteks lapse ema on abiellunud Angoolast pärit neegriga (selliseid neegritega abiellunud naisi on eestis umbes 100, mehi arvatasasti on vaid üks, keegi sportlane), siis on nende lapsed paratamatult isa rahvusest ja angoolalased, võib-olla ka isegi hoopis mõnest Aafrika suguharust, sest riigid seal ei ole teatavasti rahvuspõhised.
Aga kui nende angoolalastest lapsed peaksid (ei ole tähtsust, kas poisid või tüdrukud) abielluma tulevikus eestlastega, siis on juba nende lapsed täisõiguslikud eestlased, sest siin tuleb juba arvesse võtta vere protsenti ja see määrabki kõik.

Sedasi on lugu tegelikult Eesti rahvusega.

3 kommentaari:

Anonüümne 14. juuli 2016, kell 13:30  

Ma olen seda juba tükk aega siin-seal rääkinud, et Martin Helme on EKRE "tilk tõrva". No mida arvata inimesest, kelle poliitiline ideaal tema enda sõnul on Oliver Cromwell (nn. Inglise Vabariik). Tahate rahvuslased näha seda, et Martin Helme lööb veel kriitilisel hetkel erakonnale noa selga?
Vana Helme on vist üldiselt kahjutu. Kuigi põhimõtteliselt on võimalik, et kusagil väga suletud klubis - kas siis Tatari tänaval või kusagil mujal - istuvad need lipsuga munajoodikud kõik sõbralikult ümber laua ja irvitavad rahvuslaste üle.

Anonüümne 15. juuli 2016, kell 18:08  

Ei ole see asi nii lihtne, härra Ilves, no ei ole!. Võõraste rahvaste poolt ärapilastatud eestlased püüavad iga hinna eest oma segajärglasi "istutada " eestlasete hulka, küll lasteaedadesse, küll koolidesse. Aga mida ei ole -pole eestlast... Segaverelised hakkavad põhiliselt istuma kahel toolil -kuidas kasulikum on, sest ühene isamaa ja rahvus puudub. Ei loe siin ei isa ega ema roll -eestlast sealt lihtsalt ei tule.Ja veelgi enam -suheldes nendega hakkavad häirima tahes tahtmata võõrrahvuse nüansid, mida segaperedest on kaasa saadud ja pole eestlastele omased .Mis puutub Helmedesse, näitab aeg,ehk tõesti peame veel ootama oma Kalevipoega... Kuigi vanem Helme tundub tõesti olevat siiras ja püüab rahvast aidata.Elame-näeme.

Unknown 15. juuli 2016, kell 22:40  

Olen esimese kommijaga samal meelel.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP