RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 11. juuli 2016

SAPTK läheb tänavatele rahvaalgatuse taastamiseks toetust koguma

Varro Vooglaid ja Markus Järvi. Foto: SAPTK

SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) esindajad sõidavad 15.–20. augustil Eestimaale ringi peale, et koondada suuremate linnade tänavatel inimesi seisma rahvaalgatuse taastamise eest Eestis.

Sel aastal sõidavad SAPTK esindajad eesotsas Varro Vooglaiu ja Markus Järviga suvisele ringreisile kantuna ennekõike eesmärgist teadvustada suuremale hulgale inimestele, kui oluline on seista rahvaalgatuse õiguse taastamise eest Eesti Vabariigis.

“Kõigis linnades, kus peatume, seame üles oma telgi, suhtleme inimestega tänavalt ning kogume toetust rahvaalgatuse õiguse taastamiseks, selleks, et kasvatada rahvaliikumist, millele tuginedes saaksime tagasi võimaluse langetada ühiskondlikult kõige olulisemaid otsuseid vajadusel otse rahva poolt, mitte parteide vahendusel,” selgitas SAPTK juhatuse esimees Varro Vooglaid.

Vooglaiu sõnul lähtub rahvaalgatuse taastamise püüdlus paljuski eesmärgist seista vastu katsetele suruda rahvale peale võõraid pseudoväärtusi ja kehtestada ideoloogilist diktatuuri, mille tõestuseks on olnud nii kooseluseaduse läbisurumise kui ka immigratsioonipoliitika jõulise ümberkujundamise pingutused.
“Seejuures on kümned tuhanded inimesed nõudnud nende küsimuste osas otsuste langetamist rahvahääletusel, ent rahvahääletuse korraldamine on osutunud võimatuks, kuna praegu kehtiv seadus ei võimalda rahva poolt rahvahääletuste algatamist ning riigikogu, mis saab ainsana rahvahääletusi algatada, ei tee seda, sest seal on jäme ots nende parteide tegelaste käes, kes lihtsalt ei hooli rahva tahtmisest ega tõekspidamistest ega soovi rahvale iseotsustamise võimalust anda,” toonitas Vooglaid.
Vooglaiu hinnangul koguvad paljudes Euroopa riikides jõudu meeleolud, millele toetudes nõutakse valitsevatelt parteidelt oluliste küsimuste otsustamise võimaldamist rahvahääletustel: “See pole ka üllatav, sest rahvahääletus on praktiliselt ainus vahend, millega saab peatada rahvast võõrandunud parteilise võltseliidi poolt rahva enamuse tahtest ülesõitmist.”

“Olukorras, kus paljud inimesed nägid Ühendkuningriigis Euroopa Liidu liikmelisuse üle peetud referendumi näol, kui võimas relv on rahvahääletus, pole üllatav, et võimulolijate vastuseis rahvaalgatuse taastamisele on kasvamas, sest nad saavad väga hästi aru, et rahvaalgatuse taastamine saab toimuda üksnes parteide võimu vähendamise hinnaga,” ütles SAPTK juhatuse esimees.

Ringreisi käigus hakkab SAPTK koguma allkirju petitsioonile, millega taotletakse 1934. aasta riigipöördega Eesti rahvalt äravõetud rahvaalgatuse õiguse taastamist Eesti Vabariigis. Vooglaiu sõnul seonduvad selle petitsiooniga suured plaanid, ent praegu tehakse nende plaanide teostamiseks alles esimesi samme, selgitades suuremale hulgale inimestele rahvaalgatuse taastamise vajalikkust ning uurides, kuidas sellega kaasa tullakse.
Selle aasta alguses korraldas SAPTK Rahvusraamatukogus otsedemokraatia võimaluste taastamisele suunatud konverentsi teemal “Kas Eesti on demokraatiaks valmis?”. Kevadel asutati SAPTK kaasabil rahvaalgatuse taastamisele orienteeritud Otsedemokraatia edendamise sihtasutus Terve Rahvas. Rahvaalgatuse taastamisele on toetus väljendanud ka Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Keskerakond.
Allikas: http://objektiiv.ee/saptk-laheb-rahvaalgatuse-taastamiseks-tanavatele-toetust-koguma/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP