RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 9. november 2016

Ajaloolane Jaak Valge: muutusi oleks oodata siis, kui valitsuses domineeriksid Vabaerakond, EKRE või rohelised

Ajaloolase Jaak Valge arvates toob praegune valitsuse vahetus Eestile vaevalt muudatusi ja ta näeb selles vaid toolide vahetamist. Muutusi oleks loota tema sõnul alles siis, kui Vabaerakond, EKRE või rohelised saaksid Riigikogu valimistel nii palju kohti, et võiksid valitsuses domineerida.

Valge ei leia, et Reformierakonna valitsuse tagandamine ja valitsuskomplekti uuenemine võiks olla süst riigiasjade edenemisele.

“Ma ei usu, et neil erilist tahtmist või julgustki on. Needsamad neli erakonda [Reformierakond, IRL, SDE ja Keskerakond – toim] on olnud Toompeal juba aastakümneid, neist kaks olid ka eelmises valitsuses. Värskust oleks ehk loota siis, kui pärast Riigikogu valimisi saavad Vabaerakond, EKRE või rohelised niipalju kohti, et saaksid valitsuses domineerida. Niisiis poliitika seisukohalt vaatleksin seda pigem kui toolide vahetust, mis võib kaasa tuua kosmeetilisi muuudatusi poliitikas. See valitsuse vahetus ei ole midagi erilist selle taustal, mis varem on juhtunud.“

Loe kogu intervjuud Õhtulehest!

Allikas: http://uueduudised.ee/poliitika/ajaloolane-jaak-valge-muutusi-oleks-oodata-siis-kui-valitsuses-domineeriksid-vabaerakond-ekre-voi-rohelised/

2 kommentaari:

maks 9. november 2016, kell 13:19  

Hea ajaloolane J.Valge
kirjutab häid analüüse minevikust kuid tal on üsna ähmane ja naiivne pilt tänasest maailmast. See kirjutis tõestab just seda.

Anonüümne 12. november 2016, kell 01:50  

Miks naiivne? Kas tal pole õigus kui ütleb ,et üks kole seltskond vaheldub teisega? UUs enesekindel kamp pole veel avaldanud ühtki rida ühiskonna arengukavast, nagu nad seda näevad...Kuuleme vaid üldiseid kõlavaid loosungeid nagu aastate jooksul varemgi.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP