RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 8. november 2016

MATTI ILVES: SOOTEADLIKUD KOOLID, MIS NEED VEEL ON?

Eesti haridusametnikud on ikka õige nupukad ja on mõtelnud välja mõiste "sooteadlikud koolid", et mitte kasutada rahva hulgas ebapopulaarset mõistet "sooneutraalsus". Tegelikult on see mõiste loodud ikka sooneutraalsuse edendamiseks.

Hiljuti valgustati seda uudsust veidi ETV-s. Ainus mõistlik tõstatatud probleem oli koolipoiste väljalangemine ja mitte edasijõudmine koolis, muidugi ei pakutud siin välja ühtegi mõistlikku lahendust. Sest on vaid üks lahendus, hakata poisse ja tüdrukuid eraldi õpetama, sest tüdrukud arenevad nooruses märksa kiiremini kui poisid. Sellest lugege SIIT.
Kõik muu väljapakutu oli aga tüüpiline sooneutraalne kasvatus (selle algus), nagu poistele tööõpetustunnis heegeldamise-kudumise, tüdrukutele näiteks puutöö ja rauatöö õpetamine jne. Ühesõnaga, nähtaks ka heameelega, kui tööõpetustunnid toimuksid koos.
Lasteaedades võetakse ilmselt eeskuju Rootsist, kus poisse sunnitakse mängina nukkudega ja tüdrukuid tankidega, samuti kandma vastassugupoole riideid ja need on ainult õied. Lapsed surutakse juba varakult käituma sootult, ning poisiks või trüdrukuks olemine on vaid suhteline ja ka see võib muutuda, kui vaid lapsed seda tahavad, mis on tegelikult täielik absurd.
Nii, et sooneutraalne kasvatus ei kao kuhugi, ning meil soovitakse seda teha vaid varjatult.



3 kommentaari:

Anonüümne 8. november 2016, kell 20:54  

Olen täiesti teadlik, millisest soost ma olen, mingi kool ei hakka seda ümber pöörama.

Anonüümne 9. november 2016, kell 13:28  

ainus eesmärk on hävitada poiss kui sõjamees

Lesko 9. november 2016, kell 15:09  

Õnneks sai Trump presidendiks ja loodetavasti sellist soga enam ei tule Kentmanni tänavalt. Sügavalt loodan. See on täielikult Obama märg unenägu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP