RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 4. november 2016

Kommentaariks eilsele Pealtnägijale

Hea Matti Ilves!
 
Eile [üleeile] õhtul eetris olnud Pealtnägija saates võeti taas kord vaatluse alla homoteema, kajastades väga emotsionaalses võtmes kahe homoseksuaali plaani pöörduda organiseeritud homolobi rahalisel toetusel Eesti Vabariigi vastu kohtusse ja nõuda oma "homoabielule" meie riigi õiguslikku tunnustust.
 
Kuivõrd Pealtnägija käsitlus oli ühekülgne, kirjutasin sellele hinnangu andmiseks omapoolse kommentaari, millele tahan ka Teie tähelepanu juhtida. Kommentaari leiate allviidatud lingi kaudu:
 
 
Kokkuvõtlikult võib öelda, et Eesti Vabariigil ei ole mitte mingit kohustust tunnustada välismaal sõlmitud "homoabielusid" õiguslikult abieludena, sest meie riigis sätestatud seaduse kohaselt on abielu üksnes mehe ja naise vaheline liit. Just sellisena tuleb abielu meie õigusruumis mõista, sõltumata sellest, kus on üks või teine abielu sõlmitud.

Pealtnägija käsitlusega seonduvalt pöördusin ühtlasi ERR-i ajakirjanduseetika nõuniku Tarmu Tammerki poole, paludes temalt ametlikku hinnangut sellele, et Pealtnägija räägib homoseksuaalide liitudest läbivalt kui abieludest, olgugi, et nii Eesti Keele Seletav Sõnaraamat kui ka kehtiv õigus ütleb ühemõtteliselt, et abielu on vaid mehe ja naise vaheline liit.
 
Minu hinnangul peaks riiklik ringhääling lähtuma mõistete kasutamisel tavakeele tähendusest ja kehtivast õigusest, mitte tegelema nende omavolilise ümbermääratlemise teel ideoloogilise manipuleerimisega.
 
Ühtlasi tuletan Teile meelde, et juba ülehomme ehk laupäeval, 5. novembril toimub Rahvusraamatukogus meie portaali Objektiiv esimese aastapäeva tähistamiseks konverents pealkirjaga "Millist Eestit me tahame?". 

Kõik kaasamõtlemisest huvitatud inimesed on konverentsile väga oodatud, mistõttu palun, et annaksite sellest teada ka oma sõpradele ja tuttavatele.

Olen kindel, et konverents tuleb sisukas ja huvitav.
 
Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP