RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 22. november 2016

Laste saamine ei ole kuritegu!

Hea Matti Ilves!
 
Eile õhtul helistas mulle üks vanem mees, meie sihtasutuse pikaaegne toetaja, kes küsis ärritusest väriseva häälega, kas ma juba nägin, mida kirjutas Eesti Päevalehe arvamustoimetuse juhataja nädalavahetuse lehes.
 
Ta pidas silmas Krister Parise artiklit, mis kannab pealkirja "Iga nunnu vastusündinu on tegelikult kuritegu keskkonna vastu". Artiklis selgitab varem ERR-is töötanud ning ka innuka homoaktivisti ja multikulti pooldajana tuntud Paris, et laste saamine on väga isekas akt ja looduse vastane roim, mistõttu tuleks vastutustundlikel inimestel laste saamisest hoiduda – eriti Eestis.
 
Seda, et üks meesterahvas tunneb end ajaleheartiklist niivõrd solvatuna, et on sõna otseses mõttes šokis ja nutma puhkemas, ei ole ma varem näinud.
 
Ent Parise artikli kontekstis pole selline reaktsioon ka üllatav, pidades silmas, et too härra on paljulapselise pere isa, kelle jaoks on tema pere kogu tema elu ning kes pingutab oma sõnul iga päeva 15 tundi, et lastele paremat elu võimaldada ja ka meie rahva püsimajäämisse panustada.
 
Parise artikkel on tõepoolest skandaalne ning selles väljendatud seisukohad näitavad ilmekalt, millise mõistusevarjutuseni võib viia ideoloogiline fanatism. Selleks et näha laste saamises mitte elu ilusat ja loomulikku osa, vaid isekat tarbimist, ning lapses mitte elu ime, armastuse vilja ja hindamatut kingitust, vaid kuriteo tagajärge, peab olema jõudnud tõsise vaimse paadumuseni. Eriti kui nii mõtleb kahe lapse isa.
 

Kirjutasin sellest lähemalt täna Objektiivis avaldatud artiklis, mida soovitan Teil lugeda ja ka oma sõprade-tuttavatega jagada:
 
 
Igal juhul on selge, et mida rohkem Parise artiklis väljendatud inimvaenulikke hoiakuid levitatakse ja mida enam need kultuurilist kliimat mõjutavad, seda vähem nähakse laste saamist üleva ja ühiskondliku lugupidamise väärilisena. Kuivõrd kultuurilisel kliimal on inimeste valikutele ja käitumisele oluline mõju, on üksnes ootuspärane, et paljud noored inimesed otsustavad sellises kontekstis millegi muu kui laste saamise kasuks.

On väga väga oluline, et me ei lepiks sellise ideoloogia juurutamisega, vaid astuksime sellele selgelt vastu, isegi, kui meie võimuses ei ole teha palju.
 
  • Esimeseks sammuks, mida igaüks saab teha, on täielik loobumine Eesti Päevalehe tellimisest ja selle lugemisest.
  • Teiseks palun, et väljendaksite oma nördimust ka Eesti Päevalehe peatoimetajale Urmo Soonvaldile (urmo.soonvald@delfi.ee), selgitades viisakalt, kuid konkreetselt, et selline inimene, nagu Krister Paris, ei sobi juhtima üleriigilise levikuga päevalehe arvamustoimetust.
 
Loomulikult on hea, kui väljendate oma seisukohta oma sõnadega, aga soovi korral võite kasutada ka allpool välja tootud näidisteksti. Informeerituse huvides palun, et edastaksite Urmo Soonvaldile saadetud kirjast koopia ka mulle (aadressil info@saptk.ee).
 
Palun võtke hetk aega, et oma protestikiri esimesel võimalusel ära saata! Ja kui võimalik, kutsuge seda tegema ka oma sõpru ja tuttavaid.
 
Heade soovidega
 
Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

Lgp Urmo Soonvald!

Avaldan Teile kui Eesti Päevalehe peatoimetajale oma sügavat nördimust nädalavahetusel avaldatud Krister Parise artikli suhtes, milles väljendati seisukohta, et laste saamine on isekas akt ja kuritegu looduse vastu.

Pidades silmas, et eesti rahvas on kaugelt liiga madala sündimuse tõttu väljasuremise kursil, on niisuguste inimvaenulike seisukohtade külvamine vastutustundetu ja kuritegelik.
 
Sellega seoses annan Teile ühtlasi teada, et kuni Eesti Päevaleht jätkab sellise ebahumaanse ideoloogia levitamist ja juurutamist, loobun lehe tellimisest, ostmisest ja lugemisest.

Sügava pettumusega

...

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP