RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 25. veebruar 2018

Mart Helme vabariigi juubeli puhul: meil on ainult üks kodumaa, mujal oleme võõrad

Mure selle pärast, et meie väike rahvas laias maailmas ning suurte keelte hulgas pihustub, on kindlasti meie järgmise saja aasta üks väljakutseid, ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme vabariigi juubeli puhul erakonna liikmetele saadetud pöördumises.

“Soovin kõigile teile – kõigile meile – õnne meie Eesti erakordsel aastapäeval. Meie, eesti rahvas, oleme teinud midagi suurt ja kohati uskumatut: me oleme suutnud alates muistsest vabadusvõitlusest, mis meile traagiliselt lõppes, säilitada oma keele ja sügava sisemise veendumuse, et selle maa, Eesti, aainsateks tõelisteks peremeesteks oleme meie, eestlased, tuntud ka lihtsalt kui maarahvas,” ütles Helme.

“Ent siingi on oma sümboolne sügavus: maarahvas on just selle maa rahvas. Ja selle maa rahvas on selle maa ainus tõeline omarahvas. Meie kamaralt on läbi käinud hulk muid rahvaid, kelledest mõned, nagu sakslased ja rootslased, on moodustanud ka püsivaid ning suhteliselt arvukaid omakultuurilisi rühmi. Aga kus on need rahvakillud täna? Kus on baltisakslased? Kus on rannarootslased? Nad on seal, kust nad kunagi tulid – oma ajaloolistel kodumaadel. Sest neil oli see teine maa, mida nad omaks pidada võisid. Meil seesugust teist kodumaad ei ole. Meil on ainult üks kodumaa – ja see on Eesti. Igal pool mujal oleme me võõrad, emigrandid, võõrtöölised, kalevipojad või kes iganes.”
Helme rõhutab, et 24. veebruaril on siiski meie kõigi, ka võõrsil oma kodumaa suurt tähtpäeva tähistavate eestlaste pidupäev.

“Moodsad sidevahendid annavad ka Ameerikas, Austraalias või Aasias elavatele eestlastele võimaluse vähemalt virtuaalselt tunda ennast osakesena meie rahvusperest. Aga mure selle pärast, et meie väike rahvas laias maailmas ning suurte keelte hulgas pihustub, on kindlasti meie järgmise saja aasta üks väljakutseid. Sest enamikul juhtudel pole meil enam oma Vargamäed, kus tööd tehes tuleb ka armastus. Linnastumine ja üleilmastumine on nähtused, milledega kohanemist me rahvusena alles õpime,” ütes Helme.

“Seda enam tahan erakonna esimehena tänada kõiki teid, kes te meie kui kõige eestimeelsema partei võitlustesse oma panuse olete andnud. Me võitleme ühiselt ju ei millegi muu kui selle eest, et meie lapselapsed ja nende lapsed meie rahvuslippude, meie kolme lõviga vapi ning meie hümni saatel võiksid eestikeelsetena tähistada ka meie riigi kahesajandat aastapäeva.”
Helm sõnul on EKRE liikmed suunud koos veenda üha rohkemaid inimesi, et erakond ajab selgelt rahvuslikku, Eesti Põhiseadusesse kategoorilise imperatiivina kirja pandud poliitikat.

“Tõde tõuseb, vale vajub. Oleme järjekindlalt oma toetust kasvatanud, oleme tõusnud Eesti poliitika kõrgliigasse ning võitleme praegu selle nimel, et jätta selja taha ka rahvast aastaid võltslubadustega petnud Reformierakond ja Keskerakond. Meie eesmärk on ju lihtne ja selge: olla erakonnaks, mis moodustab järgmiste valimiste järel valitsuse. Seda selleks, et Eesti sajandal sünnipäeval peetavad kaunid kõned ei jääks üksnes pidupäevakõnedeks, vaid saaksid ka reaalse sisu meie Põhiseadusesse kirja pandud eesmärkide täitmiseks. Keegi teine peale meie Eesti poliitikamaastikul seda ei taga. Meiegi suudame seda aga ainult juhul, kui pälvime eesti rahva usalduse. Sest kui rahvas ärkab, on ta võitmatu! Usu ja lootusega järgmisse sajandisse – Eesti sajandisse!”

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/mart-helme-vabariigi-juubeli-puhul-meil-ainult-uks-kodumaa-mujal-oleme-voorad/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP