RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 10. veebruar 2018

Soomes ei tohi alates sellest aastast lapsi poisteks ja tüdrukuteks nimetada. Kuidas sina sellisesse muudatusse suhtud?

Ajakirjanik Terhi Pääskylä-Malmström kirjutab tänases Eesti Päevalehes Soome ühiskonda ees ootavatest muudatustest. Nimelt tehakse seal suur samm sooneutraalsuse suunas ning inimeste jaotamine meesteks, naisteks, poisteks ja tüdrukuteks jääb ajalukku.

“Soome haridusamet on koostanud juhised koolide soolise võrdõiguslikkuse suurendamiseks. Värske eeskirja järgi ei tohiks selle aasta algusest lapsi enam kõnetada kui tüdrukuid või poisse, sest pidev soole osutamine andvat lapsele liiga rõhutatud ettekujutuse soo tähendusest. Samuti soovitakse õppematerjalides näha nii tüdrukutest ehitajaid kui ka poistest sekretäre.
Ka Soome liiklusmärke ootab lähitulevikus ilmselt tõsine uuenduskuur. Uutel liiklusmärkidel poleks enam mees- või naissoost inimkujusid — pole ju sugu liikluse puhul üldse oluline.

Sooneutraalsus pole siiski parlamendis arutatavate muudatuste peamine ajend. Eelkõige soovitakse seniseid märke lihtsustada ja moderniseerida. Liigsetest detailidest vabastatud märkidel hakkaksid peale soota kriipsujukude ilutsema nüüdisaegsemas stiilis sõidukid ja ratsutajale tõmmataks pähe tänapäeval kohustuslik kiiver.”
Loe pikemalt tänasest Eesti Päevalehest!

Allikas: SIIN

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP