RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 15. veebruar 2018

Sotsialistliku Põhja-Korea sõjalisest võimsusest - sarkastiliselt ja tõeselt.

Samal ajal kui meie sotsiaaldemokraadid peavad poliitilisi võitlusi ning püüdlevad uuesti (peale sotsialistliku Eesti kokkukukkumist möödunud sajandil) õiglasema ja võrdseima ühiskonna - sotsialismi poole, on Põhja-Korea vasakpoolne tööpartei sotsialismi suutnud juba üles ehitada ning pürgib nüüd hoogsalt arenenud sotsialismi ja sealt edasi tõelise kommunismi suunas.
Sotsialism vajab aga jõulist kaitset teda hävitada püüdva NATO käsilaste, eelkõige USA ja Lõuna-Korea vastu.

Milline on maailma kõige õiglasema tööliste, talupoegade ja intelligentsi riigi - Korea Rahvademokraatliku Vabariigi sõjaline võimsus suure juhi Kim Chŏng-uni ning tema juhitava tööpartei all?
Tuleb siinjuures kohe ära märkida, et täpsed andmed selle kohta arusaadavatel põhjustel puuduvad. Küll aga eksisteerivad väidetavalt üsna ligilähedased andmed, millised on alljärgnevad.
Põhja-Korea äärmusvasakpoolse valitsusega riigil on elanike arv ca 25 miljonit, millega ollakse maailmas elanike arvult 50.
Armee suurus on siinjuures 700 000, millega ollakse maailmas 5.-l kohal.
Võrdluseks ka Eesti andmed, kes "Global Firepower" andmeil oma 3500 mehega on 126.-l e. viimasel kohal (Lätil on 13 000 meest püssi all ja ollakse 108. kohal).

"Global Firepower" reitingu alusel, mis hindab maailma riikide sõjalise võimsuse taset nii erinevate väeliikide kui ka armee tasandil ning globaalses kontekstis, on esikohal USA, Lõuna-Koreal on 11. koht ning Põhja-Koreal 25. koht. Teadmiseks, et Eesti on selle reitingu alusel 109. kohal, Mosambiigi ja Kõrgõzstani vahel. Läti on 103, Leedu 97, Soome 55. Meist madalamal Euroopa riikidest on Sloveenia (111). Kokku on hinnatud üldse 126 riiki.
Organisatsiooni "The Military Balance" andmeil on Põhja-Koreal tanke 2500. Enamalt jaolt on tegemist vanemate vene tankidega, millised tarniti Põhja-Koreasse Nõukogude Liidust möödunud sajandi 60.-70. paiku või nende alusel loodud pisut moderniseeritud tankidega. Mudelivastavuse alusel on tegemist tankidega T-54/55 ja T-62. Ise riik püüab luua moodsamaid tanke, kuid kui kaugele on püüdlustega jõutud, pole teada.
Võrdluse saamiseks toon, et Lõuna-Koreal on tanke 3500, millised vastavad tänapäeva parimatele nõuetele.
Andmed ballistiliste mandrite vaheliste rakettide osas (tüüp, arvud, suutlikkus) on vasturääkivad. Reuters edastas 19. jaanuaril 2017. a. info viitega Pentagoni allikatele, et Põhja-Koreal ka kaks ballistilist mandrite vahelist raketti.
"Raudne tahe ning rahva ja armee ühtsus on andnud meile võimaluse murda läbi imperialistide poolt meile kehtestatud sanktsioonidest ning isolatsioonist ja see on kutsunud esile meie vaenlastel äärmise rahutuse ja hirmutunde," rääkis Kim Chŏng-un 2015. a. riigiparaadil. Punapealiku sõnul on riik valmis igasuguseks sõjaks. Ja võitma.

"The Military Balance" andmeil on püsside alla kutsutud korraga 8 % elanikkonnast. Armee isikkoosseisu suuruseks on enam kui 1 miljon meest/naist.
Põhja-Koreas on kohustuslik ajateenistus, mis algab 17. eluaastast ja kestab meestele 10 aastat, naistele 3 aastat.
Kahuriväe osas, kuhu lisatakse ka mitmelasulised reaktiiv-raketiheitjad, on Põhja-Korea kasutuses väidetavalt 21 000 toru. Lõuna-Koreal 11 000.

Operatiiv-taktikalise kahuriväe hulka loetavalt on "Global Firepower" andmeil Põhja-Korea käsutuses 4300 kahurit (field artillery), 2225 iseliikuvat suurtükki, 2400 mitmelasulist raketiheitjat.
Lennuvägi koosneb Põhja-Koreal suures osas vananenud mudelitega lennukipargist, milliseid on kuigivõrd moderniseeritud. Lahingulennuväe suuruseks hinnatakse ligikaudu 560. Lõuna-Korea lahingulennuvägi on moodne ja tänapäevale vastav, ühikuid ca 570.
See on siis jõud, kes on valmis USA koos liitlastega Maa pealt likvideerima.

BHR

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP