RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 9. veebruar 2018

Punaseks pööranud Saksamaa neelas mammi Merkeli ja valmistub rahvuslikuks enesetapuks

Saksamaal on jõutud koalitsioonikõnelustega lõpule ja paraku nähtub, et Saksa konservatiivid on võimu nimel maha müünud kõik oma viimasedki põhimõtteraasud.

Nn uus suur koalitsioon (GroKo) moodustatakse Angela Merkeli juhitava Kristlik-Demokraatlik Liidu (CDU), nende Baierimaa sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalne Liidu (CSU) ja Sotsiaaldemokraatlik Partei vahel (SPD).

Kõige rohkem poleemikat on tekitanud uue koalitsiooni migratsioonipoliitika. Uue plaani järgi tahetakse võimaldada väljastpoolt Euroopat saabuvatele legaalsetele sisserändajatele paremate tingimustega ja vähema asjaajamisega tööviisade saamist. Näiteks tähendab see seda, et kui kolmandatest riikidest taotleb keegi vabale töökohale kandideerimist, ei pea ta enam ootama, kuni on kontrollitud, kas ehk mõni Saksa või EL-i kodanik samuti seda tööd soovib.
Teiseks tahab koalitsioon võimaldada kõigile asüülitaotlejatele, ka neile, kelle taotlus on tagasi lükatud, hariduste lõpetamist Saksamaal. Sisse tahetakse viia 3+2 süsteem, mis tähendab, et kolme aastasele ametikoolile järgneb kahe aastane tööpraktika, mis aga ühtlasi võimaldab lükata edasi deporteerimist.

Kolmandaks lõpetatakse teisejärgulise staatusega põgenike perekondade taasühinemise keeld ja alates augustikuust lubatakse igal kuul Saksamaale kuni 1000 migranti, kelle pered juba Saksamaal elavad.
Migratsioonivastase partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) liidrid on jõudnud uue koalitsiooni migratsioonipoliitikat juba kõvasti kritiseerida. AfD liidupäeva fraktsioonijuht Alice Weidel leiab, et selles plaanis puudub igasugune tulevikuvisioon. „Paistab nagu oleks jälle käes karnevaliaeg,“ ütles Weidel ajalehele Die Welt.  Weidel leiab, et Merkel, Schulz ja Seehofer loobusid koalitsiooni moodustamise nimel kõigist oma veel alles jäänud põhimõtetest ja petsid sellega ka oma valijaid.
„Mitte kunagi varem ei ole siin maal olnud lõhe valitsevate parteide ja rahva vahel nii sügav kui praegu,“ kritiseeris Weidel. Weideli väidet kinnitab ka sotside reitingu järsk langus 18% peale.
Uue koalitsiooni EL-i suunalise poliitika kohta ütles Weidel, et nii CDU kui ka SPD on valmis maksma rohkem Saksa maksumaksjate raha Brüsselile, selle asemel, et investeerida Saksamaa infrastruktuuri, võlgade vähendamisse või sotsiaalkindlustusse.

Nn uus suur koalitsioon (GroKo) moodustatakse Angela Merkeli juhitava Kristlik-Demokraatlik Liidu (CDU), nende Baierimaa sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalne Liidu (CSU) ja Sotsiaaldemokraatlik Partei vahel (SPD). Kokku on juba lepitud ka ministriportfellide jaotuses. SPD juht Martin Schulz hakkab juhtima välisministeeriumit, CSU liider Horst Seehofer aga siseministeeriumi ja senine siseministrer Thomas de Maiziére valitsuses ei jätka. Liidukantslerina jätkab Angela Merkel, lisaks jääb esialgsetel andmetel CDU-le veel kaitse-, majandus-, põllumajandus-, tervishoiu- ja haridusministeerium,

CSU-le jääb lisaks siseministeeriumile veel transpordi- ja arenguministeerium. SPD võib rõõmustada välisminister Martin Schulzile lisaks veel ka rahandusministri-, tööministri-, perekonnaministri-, justiitsministri- ja keskkonnaministriportfelli üle.

Allikas: Die Welt
Refereeris Triin van Doorslaer

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/maailm/punaseks-pooranud-saksamaa-neelas-mammi-merkeli-ja-valmistub-rahvuslikuks-enesetapuks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP