RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 1. märts 2018

Euroopa Liidu uus roaming-seadus on mõeldud Skype'i tapmiseks ja mingit erilist võitu sellest pole

Euroopas reklaamiti, et roaming-tasud kadusid. Aga kadusid nad jee!

Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip juubeldas läinud suvel, et Euroopa Liidus kadusid mobiilside nn roaming-tasud, mis siis tähendas, et välismaal saab helistada nagu kodus.

Tegelikult tähendab see ainult seda, et välismaal olles koju helistamine on tõesti tasuta, aga ülejäänud tasud, see on välismaal olles samasse riiki või siis kodust välismaale helistamine läksid mitu korda kallimaks. Näiteks Eestist Soome helistamise hind läks ajas mitukümmend aastat tagasi - mis tähendab, et see on kallis, suurusjärgus 1 euro minuti eest. Andmesidet saab välismaal olles tasuta kasutada ainult näpuotsaga, et elektronposti vaadata. Muu eest tuleb lisa maksta ja tasud on sealgi korralikud: 1 euro 1 GB eest. Mis tähendab, et välismaal tööd teha mobiilse andmeside kaudu on jätkuvalt väga kulukas.

Milleks selline totrus siis ette võeti? Aus vastus on: Skype'i tapmiseks. Kui panete tähele, siis pole Euroopas viimasel ajal enam Skype'ist juttu. Ja Eestist räägitakse Skype'ist ainult võtmes, et eestlased olid selle loojad. Aga kuidas sellel Skype'il praegu läheb, sellest pole enam kippu ega kõppu. Kas sellel üldse on enam Euroopas kasutajaid pärast seda, kui igaüks saab kodustega niisamagi tasuta rääkida, ilma mingi Skype'iga jändamata. Aga selleks ju Skype'i kasutati - välismaalt koju helistamiseks, kuna mobiiltelefoniga oli see hirmkallis.

Eriline jaburdus on muidugi see, et välismaal olles samasse riiki helistamine on muudetud ülikalliks. Stiilis, et kui tahad omale välismaal reisil olles pizzat tellida, siis maksad ogaraks. Aga pizzat ju Skype'i kaudu ei telli! Mis tähendab, et roamingu eest nööritakse täpselt samamoodi, aga veidi teisel moel. Nüüd just kehtestati korralikud roaming-tasud, ainsa erandiga, et kodustega saad tasuta rääkida.

Allikas: https://innojairja.blogspot.com.ee/2018/02/euroopa-liidu-uus-roaming-seadus-on.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP