RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 12. märts 2018

MATTI ILVES: EUROOPA LIIT TAHAB SELLIST BREXITIT, MIS EI LUBAKS SUURBRITANNIAT VABAKS RIIGIKS

See paistb tõesti nii olevat, sest EL soovib ka pärast Suurbritannia lahkumist liidust säilitada ülemvõimu selle suurrigi üle.
EL nõuab Financial Times´i teatel, et peale lahkumist oleksid ikka Euroopa Kohtu otsused lõplikud brittide suhtes. Selline nõue on kirjutatud sisse nn. "valitsemise mehhanismi", mis esitati Suurbritanniale. Kui aga Suurbritannia peaks vaidlusalustes küsimustes Euroopa Kohtu otsuseid eirama, siis kasutatakse UK vstu sanktsioone ja lõigatakse ära juurdepääs ühisturule!

Selliselt tahab vastik E. Liit dikteerida nn. suveräänsele riigile enda tahet ja ülemvõimu. Brexit kangelane Jacob Rees-Mogg ütles seepeale, et "EL julgeb soovida asju mida Briti valitsus peab tagasi lükkama. Selline soov muudaks meid juba ette vasallriigist nüüd süüdimõistetud riigiks, kes mõisteti sunnitööle seoses meie armastusega demokraatia vastu."

Theresa May on öelnud mälestusväärses Lancaster House´i kõnes: "Me võtame tagasi kontrolli oma seaduste üle ja lõpetame Euroopa Kohtu jurisdiktsiooni Suurbritannias. Ja meie seadusi ei tõlgenda enam kohtunikud Luxembourgis."

Theresa May on teinud juba E. Liidule paljude brittide arvates üleliia järeleandmisi ja võib oletada ka, et May vahetatakse välja ja minu arvamus on jätkuvalt see, et Suurbritannia lahkub liidust siiski ilma lepinguta.
Nii tahab EL anda teistele osariikidele, kes soovivad tulevikus Euroopa Liidust lahkuda tõelise õppetunni! See õppetund on siiski määratud läbikukkumisele, sest tegemist on liiga tugeva ja iseteadva riigiga nn. õppetunni andmiseks.

Kasutatud allikas: https://www.westmonster.com/eu-demand-britain-subject-ecj-rulings-indefinitely-juncker-theresa-may/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP