RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 7. aprill 2019

EKRE volikogu kinnitas ministrikandidaadid, rahvuskonservatiivid lähevad juhtima viit valdkonda

Mart Helme, Marti Kuusik, Rene Kokk, Mart Järvik, Martin Helme

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu kinnitas tänasel erakorralisel istungil koalitsioonilepingu Keskerakonna ja Isamaaga ning otsustas EKRE kandidaadid valitsuse ministrikohtadele.
EKRE esitab siseministriks Mart Helme, rahandusministriks Martin Helme, maaeluministriks Mart Järviku, keskkonnaministriks Rene Koka ning väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriks Marti Kuusiku.
EKRE esimees Mart Helme on koalitsioonileppe sisuga rahul. „Lepingus on kaitstud meie erakonnale ja valijatele olulised lubadused. Kavatseme valitsuses näidata oma põhimõttekindlust Eesti eest seismisel ning ausa ja tõhusa riigivalitsemise korraldamisel,“ ütles Helme.
„Meie ministrid hakkavad tööle selle nimel, et Eesti oleks kõige turvalisem ja puhtaima elukeskkonnaga riik Euroopas. Et Eesti oleks maksumaksja rahaga kõige mõistlikumalt ümber käiv riik Euroopas. Ja et riik ei veeretaks oma ettevõtjate ja põllumeeste teele kõikvõimalikke bürokraatlikke takistusi, vaid tagaks õiglase konkurentsi, aitaks neil toota lisaväärtust ja jõuda välisturgudele.“

Keskkonnaministrikandidaat Rene Kokk on ettevõtja, Rapla vallavolikogu esimees ja EKRE juhatuse liige. Ta on lõpetanud Eesti Maaülikooli ökonoomika ja ettevõtluse eriala ja enne seda Kehtna Kõrgema Põllumajanduskooli maaehituse erialal. Kokk on Kaitseliidu Rapla maleva liige ja reservohvitser, samuti MTÜ Avalikult Riigireformist liige ja MTÜ Kose Laskespordiklubi liige. Tema peres kasvab kaks tütart. Kokk kandideeris Riigikokku Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas ja sai 1458 häält.

Maaeluministrikandidaat Mart Järvik on kauane omavalitsustegelane, energia- ja ressursikasutuse audiitor ja talupidaja. Ta oli 2002 – 2018 Järvakandi vallavanem, 2009 – 2014 Raplamaa Omavalitsuste Liidu esimees, 2009 – 2014 Eesti Linnade Liit, juhatuse aseesimees. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli loodusteaduskonna keskkonnakorralduse ja planeerimise magistrippe eriala ning Tartu Ülikool Türi Kolledži bakalaureuseõppe keskkonnateaduse erialal. Varem on Järvik on lõpetanud ka Tihemetsa sovhoostehnikumi põllumajanduse mehhaniseerimise eriala insener-mehaanikuna. Järvik on muu hulgas ka kaitseliitlane, festivali Rabarock algataja ja korraldaja ja MTÜ Järvakandi Arendusseltsi juhatuse liige.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kandidaat Marti Kuusik on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli tootmise ökonoomika ja juhtimise erialal. Ta on olnud ERGO Kindlustuse Põhja regiooni juht, Hansapanga Kesk-Eesti regiooni direktor, Rakvere Spordikeskuse direktor ning on praegu ametis ettevõtte Threod Systems OÜ tegevjuhi asetäitjana. (Ettevõte toodab ja ekspordib 12 riiki mehitamata õhusõidukid ja elektro-optilisi sensorsüsteeme.) Kuusik on ka Rakvere linnavolikogu liige, kuuludes EKRE fraktsioon.
UU

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/ekre-volikogu-kinnitas-ministrikandidaadid-rahvuskonservatiivid-lahevad-juhtima-viit-valdkonda/ 
____________
Kahju, et kaitseministriks ei saanud Leo Kunnas ja nüüd peame leppima täiesti segase tegelasega:

""Mingit süvariiki pole muidugi olemas."
 "Mis puudutab nn peavoolumeediat, siis Eesti ajakirjanikud seisavad oluliste väärtuste kaitsel. Muide, tahan eraldi tänada ERR-i. Minu arvates on rahvusringhääling teinud oma tööd kõrgel professionaalsel tasemel, tasakaalustatult, kajastades seda, mis ühiskonnas toimub.""Liberaalsest demokraatiast rääkides, siis pole see vasak- ega parempoolne. See on demokraatia, mille subjekt on vaba inimene. See on ainus reaalne demokraatia."

– Jüri Luik, 6.4.19, ERR

Allikas: Varro Vooglaid, Facebook"
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP