RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 25. aprill 2019

President Kersti Kaljulaid andis kolmikliidu valitsusele riikliku õnnistuse

Kolme võimuerakonna juhid koalitsioonileppe allkirjastamisel.

President Kersti Kaljulaid nimetas kolmapäeva pärastlõunal Kadriorus ametisse Jüri Ratase valitsuse.
Riigipea andis õiguslikud volitused valitsemiseks Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa kabinetile, kes saab ametisse asuda pärast seda, kui ministrid on andnud riigikogu ees ametivande. Ilmselt teevad nad seda järgmisel esmaspäeval.

Uue valitsuse ministrid on keskerakondlased peaminister Jüri Ratas, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, regionaalminister Jaak Aab, sotsiaalminister Tanel Kiik; Isamaasse kuuluvad kaitseminister Jüri Luik, justiitsminister Raivo Aeg, välisminister Urmas Reinsalu, rahvastikuminister Riina Solman ja kultuuriminister Tõnis Lukas ning EKRE esindajad siseminister Mart Helme, rahandusminister Martin Helme, keskkonnaminister Rene Kokk, maaeluminister Mart Järvik ning väliskaubandus- ja IT-minister Marti Kuusik.

Jüri Ratas märkis enne valitsuse ametisse nimetamist peetud kõnes, et valitsuskoalitsioonile langeb suur vastutus Eesti rahva ees.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/president-kersti-kaljulaid-andis-kolmikliidu-valitsusele-riikliku-onnistuse/
_____________
Samas nõudis K.Kaljulaid "vihakõnest" vaba valitsust.
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP