RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 8. aprill 2019

MATTI ILVES: LIBERAALNE DEMOKRAATIA, MIS SEE ON?

Asjad on tegelikukt nii, et liberaalne demokraatia pole üldse demokraatia! Sest kui demokraatiale lisatakse ükskõik milline epiteet, siis pole tegemist enam demokraatiaga.

Liberaalne demokraatia peaks tähendama tegelikult vabameelset ja sallivat demokraatiat. Aga paraku tähendab see ka kindlat ideoloogilist diktatuuri ja seda, et kes on liberaalse demokraatia vastu, see liigitatakse kohe rahva vanlaseks. "Sallivuslaste" demokraatiaga käib kaasas ühiskonnas ka meeletu kogus moraalitust ja me justkui oleme laskunud mitmesuguste ebamoraalsete vähemuste diktatuuri alla.

Me mäletame hästi nõukogude demokraatiat, mis pidi olema tegelikult tõeline demokraatia, lausa vabaduse võidukäik! Teame ka hästi kuidas koheldi nõukogude süsteemile vastuolijaid, tean sellest päris palju, sest Tiit Madisson on minu sõber.

Demokraatia tähendab tegelikult rahva võimu ja on poliitilise korra vorm, kus riigi juhtimine toimub rahva valitud saadikute kaudu, eksisteerivad kodanikuvabadused ja demokraatlikud õigused kuid seda vaid ideaalis. Eriti hulluks lähed asi siis, kui demokaatiale lisatakse mingi selgitav sõna, näteks liberaalne! Täpselt nii, nagu Euroopa Liidus on praegu tehtud.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP