RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 30. aprill 2019

MATTI ILVES: LINDUDE SUURIMAD VENLASED?

"Vikerraadiost" sain teada, et lindude suurimad vanlased on kassid ja neid tuleks hoida lausa ketis! See on tegelikult täielik jama. Kassid on vabadust armastavad loomad ja vanas Egiptuses olid nad lausa pühad ja kinni neid hoida ei tohi.
Tegelikult kassid on kodule väga truud ja võivad koduümbrusest murda vaid mõne üksiku linnu.

Jah, meie teadlased on teinud kindlaks, ei putukate ja lindude arv väheneb katastroofiliselt.  20 aasta jooksul on Saksamaal lendavate putukate biomass kahanenud rohkem kui 75 protsenti ja vastavalt sellele ka linnud, enam-vähem samasugune olukord on ka meil. Kedagi ei rõõmusta laululindude või maastike õiterohkuse kadumine ja putukatel on siin täita tähtis roll.  Eestist kaob igal aastal 60 000 linnupaari ja alates 1980ndatest on metsalindude arvukus vähenenud pea veerandi võrra.

Selles on tegelikult süüdi kaasaegsed taimekaitsevahendid, petitsiidid. Nende kasutamisest tuleks loobuda ja minna Eestis üle mahepõllumajandusele.

1 kommentaari:

Unknown 30. aprill 2019, kell 15:26  

Leevi Kirsimäe.......Linnusõber....
lindude suurimad vaenlased on harvestrid, kas need tuleks ka maha lasta, nii nagu üks asjalik jahimees tebb ettepaneku hulkuvate kasside mahalaskmiseks, praegusel hetkel ei ole erametsas raietööd sugugi keelatud, kuigi riigimetsas on raierahu..ja ka n.n. alusmetsa hooldajad ehk alusmetsa mahavõtjad teevad oma trimmeritega usinasti tapatööd, sest linnud pöörased armastvad ju pesa teha, ei nemad hooli metsa "hooldajatest"....





Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP