RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. juuni 2019

EKREst kõrvale heidetud Indrek Särg tegutseb uue konservatiivse liikumise loomise kallal

EKRE Tartu ringkonna endine juht Indrek Särg ei välista, et uus konservatiivne erakond sünnib varsti. Küll aga tahab ta tasa ja targu koos toetajatega näha, palju toetajaid nad koguvad ja vastavalt sellele edasi tegutseda.

“Praegu on meil nii 70 toetajat,” ütles Särg oma mõttekaaslastega loodud konservatiivse maailmavaatega liidu kohta. Erakonnaks ta seda veel ise ei kutsu. “Selge on aga see, et valimistele me erakonnata ei saa minna” lisas ta. Kui maakondades ja väiksemates linnades võib valimisliit olla edukas, siis Eesti mõistes suurtes linnades see nii ei ole.
“Tartus ja Tallinnas valimisliiduga tavaliselt läbi ei löö,” selgitas Särg. Ta lisas, et valimisliidud jäävad otsustusprotsessides lõpuks ikka kõrvale. “Erakondi kiputakse suuremates linnades rohkem usaldama,” sõnas Särg.

Uue erakonna või liikumise kohta peaks avalikkus midagi kuulma juba enne kohalike omavalitsuse valimisi. “Eks tasapisi hakkame kohaliku ja hiljem ka riikliku poliitika kohta sõna võtma.”
Kes uue võimaliku erakonna taga on, Särg ei avalda. “Mõni neist on ka veel EKRE liige ja kui nimed välja öelda, võidakse erakonnas nende peale halvasti vaadata,” põhjendas Särg vaikimise tagamaid. Ta kinnitas, et on mõned aktivistid, kes Särjega koos uut liitu kokku panevad. “Meil on juba tegevusplaan paigas, nime aga uuel liidul veel pole,” ütles Särg.

Uus konservatiivne erakond peaks erinema EKREst kõigepealt juhtimise poolest. “Me ei teeks mingit autokraatset erakonda,” kinnitas Särg. Lisaks tahaksid uue liidu liikmed konservatiivset maailmavaadet edendada ja arendada teistmoodi mõtlevaid inimesi ründamata. “Pole mõtet liberaalsema maailmavaatega inimesi rünnata ja vastandamise peale enda ideid ehitada,” leidis Särg. Selle asemel on uue erakonna eesmärk konservatiivsete mõttekaaslaste leidmine ja konservatiivse poliitika arendamine. “Tahame ajada asja viisakalt ja väärikalt.”

Indrek Särg heideti EKRE juhtkonna poolt EKRE Tartu ringkonna esimehe kohalt. Pärast seda kutsus Särg kokku avaliku koosoleku, kus tema toetajad panid ette uue erakonna alustamise.

Allikas: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ekrest-korvale-heidetud-indrek-sarg-tegutseb-uue-konservatiivse-liikumise-loomise-kallal

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP