RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 2. juuni 2019

Suurbritannia toetas lahkulöömist – mäekõrguselt võidukas oli Brexiti Partei

Brexiti Partei liider Nigel Farage saab nüüd edu nautida.

Suurbritannias oli Euroopa Parlamendi valimistel üliedukas vastloodud Brexiti partei. Neid toetas 36% valijatest ja nii toorid kui ka leiboristid said hävitava kaotuse osaliseks.

Endine UKIPi liider ja Brexiti eestvedaja Nigel Farage lõi Brexiti partei kõigest kuus nädalat tagasi ja ometi võitsid nad nüüd europarlamendis 28 kohta (73-st). Võidukas Farage nõudis, et talle antaks edasistel ELiga läbirääkimistel oluline positsioon, ähvardades, et muidu teeb ta puhta töö ka järgmistel Suurbritannia üldvalimistel „Kui me 31. oktoobril EList ei lahku, siis kordame me europarlamendi valimistel tehtud tulemust ka üldvalimistel ja me oleme selleks valmis,“ ütles Farage.

Brexiti partei suur võit näitab selgelt valijate pahameelt Westminsteris valitseva poliitilise kaose üle ja Brexiti edasilükkamise üle.

Teise tulemuse tegid ootamatult liberaalid, kes kogusid 15% häältest ja said 14 kohta, kolmandaks jäid leiboristid, kes said 10 kohta (kaotasid 8). Konservatiivid platseerusid alles viiendaks, kaotades 15 kohta ja nende tulemuseks on uues europarlamendis vaid kolm kohta.
Endine välisminister Boris Johnson, keda peetakse ka kõige tõenäolisemaks Theresa May mantlipärijaks, ütles, et nende valimiste sõnum on väga selge. „Kui me jätkame samas vaimus, siis me kaome,“ ja lisas, et pärast konservatiivide jaoks nii masendavaks kujunenud valimistulemusi on vaja viia läbi korralik Brexit ning lõpetada rahva lõhestamine.

Allikas: The Telegraph, The Daily Mail
Refereeris Triin van Doorslaer

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/suurbritannia-toetas-lahkuloomist-maekorguselt-voidukas-oli-brexiti-partei/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP