RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 20. juuni 2019

Rahvuslaste fraktsioon Euroopa Parlamendis, kuhu kuulub ka EKRE, kannab nime Identiteet ja Demokraatia

Uue rahvuslaste fraktsiooni liidrid pressikonverentsil.

Euroopa Parlamendi uus rahvuslaste fraktsioon Rahvaste ja Vabaduste Euroopa kannab nüüdsest nime Identiteet ja Demokraatia (ID). Fraktsiooni kuulub kokku 73 parlamendiliiget üheksast Euroopa Liidu liikmesriigist.
Fraktsiooni moodustavad Itaalia Liiga, Prantsusmaa Rahvuslik Liit, Alternatiiv Saksamaale, Austria Vabaduspartei, Põlissoomlased, Tšehhi Vabaduse ja Otsedemokraatia partei, Taani Rahvapartei, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Belgia rahvuslaste partei Vlaams Belang.

Ehkki uus fraktsioon moodustab kogu uuest europarlamendi koosseisust vaid 10%, on Marine Le Peni sõnul euroskeptilisi ja konservatiivseid rahvasaadikuid parlamendi erinevates fraktsioonides kokku ligi 200. Ta nimetas näiteks Ungari Fideszit, Hispaania parteid Vox ja Poola Õiguse ja Õigluse parteid, kes kõik jagavad sarnaseid seisukohti näiteks migratsiooni osas.
ID juhiks valiti Marco Zanni Itaalia Liigast. Liiga on 28 kohaga ühtlasi ka fraktsiooni suurim partei. Jaak Madison valiti fraktsiooni laekuriks.
Nigel Farage’i Brexiti partei loobus fraktsiooniga liitumast ja on nüüd teise euroskeptilise fraktsiooni Vaba ja Otsedemokraatliku Euroopa fraktsiooni liige.

Marco Zanni mainis pressikonverentsil, et ID uks jääb Farage’i jaoks alati avatuks ja samuti on endiselt oodatud liituma kõiki teisi euroskeptilisi ja rahvuslikke parteisid. Alternatiiv Saksamaale esindaja Jörg Meuthen nimetas samal pressikonverentsil, et uue fraktsiooni eesmärkideks on globalistide peatamine Euroopa Liidus ja liikmesriikidele suurema otsustusõiguse tagamine. Samuti soovitakse peatada, nagu ta ütles, õõnestustöö rahvusriikide kallal.
Marine Le Pen aga kinnitas: „Asjad peavad muutuma, sest valijad nõuavad seda… Tagaselja läbiviidavate pettemanöövrite aeg on läbi.“

Allikas: Voice of Europe.
Refereeris Triin van Doorslaer

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/rahvuslaste-fraktsioon-kuhu-kuulub-ka-ekre-kannab-nime-identiteet-ja-demokraatia/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP