RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 7. juuni 2019

MATTI ILVES: Salvini - „Uus Euroopa on sündinud”!

Märkimisväärset kasu saavutasid Euroopa natsionalistlikud-populistlikud (rahvuslikud), euroskeptilised erakonnad toimunud Euroopa Parlamendi valimistel, sest Euroopa Liidu aastakümneid domineerinud tsentristlike (tegelikult vasakpoolsete) parteide toetamine langes järsult.

Itaalia Liiga partei, Prantsusmaa  LePen´i Rahvuslik Liit ja Ühendkuningriigi viie nädala vanuse Brexiti partei tohutu edu näitab silmnähtavaid märke sellest, et Euroopas on tõepoolest toimunud märkimisväärsed muutused.

Sellised märgid tähistavad „uue Euroopa renessansi algust”, teatas Itaalia asepeaminister, siseminister ja Mattio Salvini, Liiga partei juht Milano partei peakorteris.

„Uus Euroopa on sündinud. Ma olen uhke, et Liiga osaleb selles uues Euroopa renessansis,” kinnitas Salvini.

Salvini jätkas, öeldes: "Oluline on see, et" Liiga "sai Itaalias domineerivaks parteiks, Marine Le Pen tõusis juhtpositsioonile Prantsusmaal ja Nigel Farage Ühendkuningriigis ... See on märk sellest, et Euroopa muutub, Euroopa on väsinud olles vaid eliidi, korporatsioonide ja võimude ori.
Üllataval kombel oli liiga vasakpoolne populistlik koalitsioonipartner, viie tärniga liikumine (MS5) parem kui vasakpoolne demokraatlik partei (PD), mis tuli teiseks.

Liiga, kes võitis kampaaniaid platvormilt, mis ründas Euroopa Liidu globaalset rändepoliitikat tõi neile ulatuslikku kasu, ületades valitseva koalitsioonipartneri ja rivaali, 5-tärnilise liikumise.
Salvini kinnitas Milano ajakirjanikele, et Euroopa valimistulemused ei süüdista Itaalia sisepoliitiliitikat, lisades, et „midagi ei muutu riiklikul tasandil.”

Salvini kordas, et vasakpoolsed vägivallatsejad, kes on aastaid ebakompetentselt juhtinud Itaaliat ja Euroopat, jäävad endiselt peamisteks vastasteks, samas kui tema populistlikud liitlased valitsuses olid partnerid ja sõbrad, kellega ta kohe koostööd ja ühistööd jätkab.
Vaid viis aastat tagasi, viimastel Euroopa Parlamendi valimistel, õnnestus Liigal vaevu 6 protsenti ületada.

Sellest ajast alates on euroskeptilised, populistlikud ja parempoolsed parteid EL-i parlamendivalimistel kogu Euroopas märkimisväärselt suurenenud, sest viimase 40 aasta jooksul domineerinud poliitiline keskus on oluliselt lahjenenud.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP