RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 29. juuni 2013

Maa Vara: TUBLI PEETER LORENS

Ainult eneses kindlad ja endast lugu pidavad õppejõud suudavad astuda nii julgeid samme, et kukutada ühe korraga läbi 135 võltsivat tudengit. Sest tagajärg on igale õppejõule teada - tudengite  petitsioon ja sellele järgnev mõnitamiseks kasvav massaaž õppeosakonnast, dekaanilt, rektorilt ja võimalik, et isegi ministeeriumist, kui mõnel põrunul seal sugulasi on.

Teame seda. TTÜ mäeinstituut oli terve aasta mõnitamise objektiks, kui vastu tulles mäetöösturite soovile hakkasime kruvisid kinni keerama. Minul isiklikult tuli aasta tagasi taluda õpperühma boikotti - nad ei tulnud lõhketööde eksamile, saanud teada, et mina eksamineerin.

Sel aastal tuli see rühm uuesti eksamile. Oli teine õppejõud, sest mina kasutasin oma emeriidi õigust ja loobusin nendega tegelemast. Aga eksamit sel kevadel tulin siiski kuulama, mitte segama. Seekord luges ja eksamineeris suure kogemusega spetsialist. Mitte ainult lõhketööde, vaid ka õpetamise alal. On õpetanud mitmes kõrgkoolis, kus lõhketööd õpitakse. Tema kogemus avaldus selles, et lubas eksamil kasutada loengukonspekte ja kõike kättesaadavat. Miks? Aga selleks, et siis vähemalt loevad, mida peavad teadma. Küll lisaküsimuste ja vestluse käigus selgub, kas loetust ka aru saadi. Selline on "hea" õppejõu taktika kaasajal.

Ma segasin vahele vaid korra, kui üks preili polnud jõudnud vastust küsimusele konspektist oma eksamilehele ümber kirjutada. Ütlesin - lugegu siis eksamilaua taga otse konspekti ette, mis ta aega ja pastakat kulutab.

Nii me teeme, sest teisiti ei tohi. Pange või 1, kuid läbi peab saama, ütles dekaan. Spetsialiste on vaja. Naerge või nutke!

Allikas: http://maavara.blogspot.com/2013/06/tubli-peeter-lorens.html
____________________
Lugege lisaks siit: http://rahvuslane.blogspot.com/2013/06/matti-ilves-laane-koolisusteemi.html

1 kommentaari:

Anonüümne 3. märts 2015, kell 10:42  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP