RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 9. märts 2015

Henn Põlluaas: Õhtuleht küsis Jaak Valgelt arvamust nn Madisoni juhtumi kohta...

Õhtuleht küsis Jaak Valgelt arvamust nn Madisoni juhtumi kohta, kuid vastust ei avaldanud, sest Jaak nõiajahiga ei ühinenud. Tõtt öelda ma Jaagult ei küsinud, kui ta selle mulle saatis, kas tohin avaldada, kuid Õhtulehe jaoks oli see ja avalikuna mõeldud. Seega küsimus ja vastus:

Tere
Mida arvate teie ajaloolasena, selle kohta, et EKRE ridades noorima saadikuna riigikogusse pääsenud Jaak Heli Madison paari aasta tagune blogipostitus, kus noorpoliitik arutleb "vääriti mõistetud" fašismi ja natsionaalsotsialismi "positiivse poole" üle, õigustades seda.
Siim Randla

Tere!
Ma arvan, et tegemist on nõiajahiga, püüdega leida iga hinna eest EKRE kohta midagi kompromiteerivat. Oleks kummaline, kui noored inimesed ei arutaks üldse maailma asjade üle. Tol ajal ei teadnud noor inimene, et temast poliitik saab, ning ei osanud ka ehk valida sobivamat sõnakasutust. Küllap võib ka Teie kooliaja kirjanditest leida lõike, mida täna kompromiteerivalt tõlgendada saaks. Natsionaalsotsialism ja kommunism on mõlemad hukka mõistetud, ning hoopis tõsiselt kompromiteerivaid - tänapäeva poliitikasse täiesti sobimatuid mõtteid võiksite leida ka tipp-poliitikute Marju Lauristini, Rait Maruste, Siim Kallase ja teiste kommunistide väljaütlemistest, mida nad pealegi tegid omal ajal täisealisena. Ometi me ei hõõru neid neile nina alla, ja ilmselt õigesti teeme, sest kontekst oli teine ning inimestel on õigus muutuda.

Tervitades,
Jaak Valge

Allikas: Facebook

5 kommentaari:

Henn Põlluaas 9. märts 2015, kell 15:50  

Jaak vabandas, et ajas kogemata Delfi ja Õhtulehe ajakirjaniku segi. Tegemist oli Õhtulehega.

Anonüümne 9. märts 2015, kell 18:07  

ja nüüd peaksid kõik uskuma, et needsamad kommunistid on mingis osas üldse kuidagi muutunud?

Matti Ilves 9. märts 2015, kell 18:46  

Henn, asendasin siis Delfi Õhtulehega blogi sissekandes.

Anonüümne 10. märts 2015, kell 15:48  

Vahet pole, kas Õhtuleht või Delfi, nende väljaannete isandad ja rahastajad on ju samad.

maks 10. märts 2015, kell 23:00  

Natsionaalsotsialism on hukka mõistetud. Kas lõplikult?
Ma ei leia aga vastust üheparteilisele ülivõimsale suurriigile kes nimetab end Rahvusliku Sotsialismi riigiks ja kuulutas välja Hiina Rahvusliku Unistuse täitumise programmi maailma suurima jõuna. Riigis kus rahvuslikud suured era hiidfirmad ja hiidpangad on seotud ühtse Rahvusliku Unistuse programmi täitmisele. Põhiskeem on poliitmajanduslikult identne Saksa !933 -1939.a skeemile. See kriitikale suletud riik on Hiina.
Seal tohib aga Euroopas mitte!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP