RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 15. märts 2015

MATTI ILVES: MILLINE ON METAPOLIITIKA?

Seoses Urmas Sutropi kurikuulsaks saanud artikliga (SIIN) on üles kerkinud küsimus, et milline on siis metapoliitika? Toon nüüd ära Metapeedia artiki "Metapoliitika":

Metapoliitika on meetod poliitiliste ideoloogiate analüüsimiseks teiste ideoloogiate vaatepunktist. Metapoliitika (kreeka keeles metá, eesti keeles: järel, taga või ületav) on inimtegevuse ala, mis moodustab poliitilisuse aluse. Haarab endasse seda, mis eelneb poliitikale (nagu kunst, moraal, ühiskond, religioon) ja mis pole otsest poliitika objektiks. Metapoliitika on teadus poliitika alustest. Sellega on metapoliitika nii teadus kui praktika.
Metapoliitika idee leidis laiema leviku läbi ajakirja "Elemente", mis kandis alapealkirja "Metapoliitika elemendid Euroopa taassünniks". "Elemente" peatoimetajaks oli prantsuse filosoof Pierre Krebs, kes samaaegselt on juhtivala kohal paremintellektuaalses organisatsioonis Thule-Seminar. Metapoliitika teoreetikuteks võib pidada ka Alain de Benoist ja Guillaume Fayet. Guillaume Faye kirjutab metapoliitika kohta: „Teha metapoliitikat tähendab, lasta ühiskonda voolata ideedel, mõttehoiakutel ja kultuuriväärtustel ning nii luua pika peale sügav poliitiline pööre.“
Metapoliitikast saab täpsemalt lugeda Guillaume Faye teosest „Wofür wir kämpfen: Das Manifest des europäischen Widerstandes

 Seega - " teha metapoliitikat tähendab, lasta ühiskonda voolata ideedel, mõttehoiakutel ja kultuuriväärtustel ning nii luua pika peale sügav poliitiline pööre" ja ei ole siin mingit seost seost natsismiga, on vaid soov poliitiliseks pöördeks mis on igati tervitatav; sest meie ühiskond on veeremas moraalitusse mülkkasse ja Euroopa Liit  ning USA liiguvad kindlat terve Lääne kristliku tsivilisatsiooni hävitamise poole.
_____________
 Õhtumaise tsivilisatsiooni saabuvast hukust lugege SIIT.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP