RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 4. märts 2015

Sotside häving oli meeletu, üldnimekirja esikümnest said riigikokku vaid neli inimest

www.DELFI.ee

SDE valimispidu

Veel hiljuti valimisvõidust unistanud sotsiaaldemokraadid hävisid riigikogu valimistel täiega, kaotades neli kohta. Sotsiaaldemokraatide riigikogu valimiste üleriigilise nimekirja esikümnest pääses vaid neli inimest riigikokku.
Sotside esinumber Sven Mikser ei suutnud Harju- ja Raplamaal kandideerides välja teenida poliitiku kõige kõvemat järku ehk isikumandaati. Veel 2011. aastal see tal väiksemas ringkonnas kandideerides õnnestus. Mikser sai sel korral riigikokku ringkonnamandaadiga. Lähemat kirjeldust mandaatide jagamisest ja nende erinevusest loe SIIT!
Sotsid valisid riskantse strateegia, lükates oma ringkondade esinumbrid üleriigilise nimekirja lõppu. Seetõttu jäi riigikogust välja Lääne-Virumaa esinumber Rannar Vassiljev.
Mikser oli sotside üleriigilise nimekirja esikümne ainus ringkonnamandaadi teeninu. Ülejäänud said sisse kompensatsioonimandaadiga, mida sotsidele jagus kolm. Niimoodi said sisse Urve Palo (NR2), Heljo Pikhof (NR3) ja Jaanus Marrandi (NR6).
Jelena Poverina-Tšernõh oli SDE üleriigilises nimekirjas neljandal kohal, aga jäi välja, sest sai vaid 167 häält. Talle viiendal kohal järgnenud Karel Rüütli jäi samuti välja, sest sai vaid 292 häält. Nimelt peavad üleriigilise nimekirjaga sisse saavad poliitikud saama vähemalt viis protsenti valimisringkonna lihtkvoodist, mille suurus sõltuvalt valimisaktiivsusest ja ringkonnast on umbes 300 häält. Nii Poverina-Tšernõh kui Rüütli ei suutnud vajalikke hääli kokku saada ja jäid välja.
Juba üleriigilises nimekirjas seitsmendal kohal olnud Marianne Mikko jäi välja, sest kõik kompensatsioonimandaadid olid juba temast ees olijatele ära jaotatud. Nii jäid riigikogust välja ka Liisa Oviir (NR8), Inara Luigas (NR9) ja Stanislav Tšerepanov (NR10).

Allikas: http://www.delfi.ee/archive/print.php?id=70919487
________________
Eriti tore uudis, sest sotsid on Eesti vaenlased!
M.I.

3 kommentaari:

Anonüümne 4. märts 2015, kell 17:13  

Ja ikkagi, kuuldes-nähes ümbritsevat rahulolematust -EKRE oleks pidanud saama suurema hulga hääli kui sai. Jääbki kahtlus,kas oli ikka kõik häältelugemisel aus või kohitseti tulemus ära?

maks 4. märts 2015, kell 23:24  

Peaasi, et Mikko jäi välja!
Homovärk tegi ikka neile ära!

Anonüümne 5. märts 2015, kell 14:14  

See, et Inara Luigas välja jäi on ka väga hea, sest tema Facebook´i postitus Priit Sibula kohta on liiga lapsik, eriti inimese kohta, kes tahab riiki valitseda.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP