RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 8. märts 2015

MATTI ILVES: EKRE EI PEA OMA KUVANDIT PARANDAMA

EKRE ei peaks nüüd paaniliselt tõttama oma kuvandit lollide fašismi- või natsisüüdistuse tõttu parandama, sest sellel pole midagi viga ("Postimehe" artikkel SIIN). Kõik, mida sai selle kohta ütelda on juba öldud ja isegi rohkem kui olnuks vaja.
Sest isegi "Esti Päevalehe" artikli "Kingitus kõige nõrgemale" (SIIN) lõpus on kirjas: "EKRE selged ja rahvuskonservatiivsed väärtused on lähedased suuremale osale ühiskonnast, kui nende poolt seekord hääletas. Analoogsete parteide edulood Soomes, Skandinaavias ja paljudes teistes Euroopa riikides ennustavad EKRE-le pikemat iga kui Vabaerakonnale pakkuda julgeks."

Vahur Koorita EKREt ründav DELFI artikkel (SIIN) "EKRE riigikogu kandidaadil on käel natsisümboolikat meenutav tätoveering" on niivõrd totter, et sellele poleks vaja isegi reageerida. See meenutab juba Vabadusristi sarnanemist haakristiga, mille paiskas omal ajal välja Krista Kodres: "Olen kuulnud, et paljud välisministeeriumi ametnikudki ennustavad suuremat sorti rahvusvahelist imestamist selle üle, et kasutatakse natsisümbolile visuaalselt niivõrd lähedast märki." Arvata võib, et EKRE võidab nende rünnakute kaasabil rahva hulgas hoopis populaarsust, kui otsustada kommentaariumide järgi, viimastel laimuartiklitel on need küll suletud.
Kindel on see, et taolisi rünnakuid tuleb veel ja veel, sest EKRE on oma rahvuskonservatiivse poliitikaga kartelliparteidel nagu kont kurgus.
EKRE peaks nüüd rahulikult istuma opositioonis, koguma populaarsust rahva hulgas ja kasutama riigikogu liikmete võimalusi suhtlemisel meediaga; esitama seaduseelnõusid, toetama sobivaid seadusi ja tegema lihtsalt opositsioonilist tööd.
Riigi- ehk kartellierakondadega on EKRE-l võimalik sõlmida koalitsioonileping vaid võimupositsioonilt - valimiste võitjana - kus nemad juba ise dikteerivad mängu ja selline olukord võib tulla peale järgmisi Riigikogu valimisi. Võib oletada, et pragu sõlmitav koalitsioonileping kestab vaid paar aastat ja siis moodustab printsiibitu Reformierakond valitsuse juba Keskerakonnaga. Järgmistel valimistel katkeb ka Eesti Vabaerakonna edulugu ja neid tabab kurb Roheliste saatus, juhul, kui minnakse koalitsiooni.

Nüüd on EKREl kasutada ka palju suuremad rahalised võimalused ja juba praegu oleks aeg hakata valmistuma uuteks Riigikogu valimisteks ja seada kindlaks eesmärgiks valimiste võitmine!

3 kommentaari:

Unknown 9. märts 2015, kell 08:34  

Üks asi siiski on, mille tõttu tasuks mõelda kuvandile. Vaat siin ongi see asi, et natsiteema ei tohi võtta ära tõsiseltvõetavust. Konservatiivsus leiab inimeste seas äärmiselt laia vastuvõttu, sest enamus inimesi ei mõtle nii, nagu seda sooviksid näiteks need, kes kooseluseaduse läbi surusid. Peale selle on ju selge vahe ikkagi, kas ollakse rahvuskonservatiiv või rahvussotsialist. Eks ma arvan, et see oligi see, mida Martin Helme mõtles. Natsitemaatikaga mängimine lihtsalt teeb meist ehk EKRE-st lihtsalt täiesti mõttetult marginaalid, sest seda saaks ju vältida. Aga eks see kõik võtab oma aja. Vähemalt ei ole Eesti poliitiline pilt enam selline nagu varemalt. Ja järjest huvitavamaks läheb. Nüüd tuleb lihtsalt EKRE-l toota positiivset uudist peale, et kõik see, mille põhjal parlamenti sai valitud, hakkab ka toimima ja selle eest seistakse.

Anonüümne 9. märts 2015, kell 10:36  

Seda ühte asja siiski... ei ole olemas,see on vastaste poolt kunstlikult esile kutsutud.

Anonüümne 9. märts 2015, kell 14:48  

Ainus viis, kuidas EKRE saab oma kuvandi p... keerata, on lömitamine ja lipitsemine.

Madison ei pea oma mõistlikku blogipostitust tühistama. Iga arukas inimene, kes sedablogipostitust loeb, saab mõttest aru.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP