RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 1. märts 2015

KOOBAS: Valitsus teeb Kreeka pankade jaoks tõenäoliselt järgmise makse

Kreeka vasakradikaalidest ja kommunistidest koosnev võimupartei Syriza kuulutas võimule tulles, et Kreeka oma võlgu ei maksa ning need tuleks kustutada. See tähendab sisuliselt seda, mida “populistid” ennustasid – Kreekale antud raha on mahavisatud.
Nüüd tundub, et sellega on lepitud ning “eurotsooni ühtsuse nimel” on saavutatud kokkulepe Kreeka pankade toetamise jätkumises, mis ilma toetuseta ei saaks rahvusvaheliselt laenuturult krediiti.
“Leppisime kokku, et Kreeka jätkab nendel tingimustel, mis olid programmi osaks – ehk selles midagi ei muutu. Reforme ühepoolselt tagasi ei pöörata ja kõiki võlakohustusi austatakse,” rahandusminister Maris Lauri.
Eurooriigi dogmaatiline nägemus on endiselt tähtsam, kui oma rahva raha, aga eks see võib muutuda, kui arvestada nn “parempopulistlike” erakondade tõusu. Viimased ei poolda ei massiimmigratsiooni ega laenumakseid.
Kreeka ja teised aeglase majandustega siestariigid saavad eurotsooni jääda tulevikus juhul, kui nende panku ja riigieelarvet subsideeritakse tugevate riikide poolt. Nad kulutavad lihtsalt rohkem, kui toodavad.
Seda lõputut subsideerimist aga ei pruugi juba mõne aasta pärast enam näha, sest rahavood pole isegi sakslastel või juudipankuritel lõputud. Samuti ei kannata lõunamaa rahvad välja seda pikale venivat kasinuspoliitikat. Seda näeme Kreekas ja Hispaanias populaarsust koguvate erakondade tõusus, mis kõik kärbete peatamist on lubanud. Muidugi on neil illusionistlik nägemus, nagu ihkaks keegi nende head elu  kinni maksta, sest liiga suurte võlgade najal on elatud aastakümneid.
Enam ei usu tegelikult keegi juba Kreeka suguste riikide pankadele makstud raha tagastamisele. Seda tehakse, et hoida koos oma poliitilist nägemust Pan Euroopast.

Allikas: http://koobas.net/2015/02/22/valitsus-teeb-kreeka-pankade-jaoks-jargmise-makse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP