RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 16. november 2016

Maria Kaljuste: Jagan koos oma kommentaariga - ka meie Eesti kontekstis?

Jagan veelkorra koos oma kommentaariga - ka meie Eesti kontekstis, olles põrganud asjaaajamises ja poliitikas tittede müüri vastu korduvalt kes haridusega vehkides eluvõõralt targutavad ja neile antud ekspertvõimuga tavakodanikule lajatavad. Neid on nii poliitikute hulgas, targutavate plakatikleepijate näol, kes oma karjääri liidritele suhu vahtides üles ehitanud on, olles enne poliitikasse tulles näpuotsatäie tööd teinud ja sageli isegi ühtegi korralikku haridust omamata. Kutsume neid naljatades plaketikleepijatest - naljast aga on asi tegelikult kaugel.

Praeguseid ja üldse ministrikohti jagades peaks kohustuslik olema vastava hariduse ning elukogemuse, ning vastaval alal saavutuste ettenäitamist nõudma. Järgmised infantiilspetsialistid on praktikata ametnikud, kes tõsi küll vahel kuni teaduskraadi omavad ja kes küll usinasti tööandja käsku täidavad aga reaalsest elust, inimeste tegelikust valust, vaevast ja kohustute täitmise raskusest ülevaadet ega sellega seoses ka reaalset vastutust ei tunne. Kergekäeliselt lastakse teha oma naha hoidmiseks vajalikke, kuid ettevõtjate jaoks vahel isegi fataalseid asju.
Nad ei mõista rinnaga toitmist (pulbrit ju müüakse) näpuga kuuma asja katsumise vajadust lapsele - käskude ja keeldude rolli inimpsüühika arengus.
Seda et inimkond rajaneb emastel ja isastel.

Ja lõpuks - meie aja märk on lapseurobroilerid - noored kellel puudub ajalooline mälu, vastutus tulenevalt kogemusest. Nad näevad tänapäeva toetussüsteemidele baseeruvat urbanistliku eluviisi - läbivad ülikoolide ajupesutunneli - lähevad palgalisele tööle, kus teatud meelsus on ühtselt heakskiidetud ja noogutavad siis nagu lambakari külg külje kõrval rääkides rumalusi ettevõtlusest, immigratsioonist sallivusest ja ilusa elu hõlpusest aru saamata millist võitlust on nende eelkäiad pidanud pidama et nemad täna sellist elu nautida saaks ja mida on ilmtingimata vaja teada ja arvestada selleks et seda jaguks ka järeltuleva põlve jaoks.
Peale kõige muu aga hääletavad nad juba tuleval sügisel meie ja meie laste tuleviku eest!
Link: http://objektiiv.ee/tittede-diktatuur/

 Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP