RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 19. juuli 2019

MATTI ILVES: "Merkelil pole nägemust", ütleb Terrorimaja muuseumi direktor

„Angela Merkel´il on väga hea võime, oma rivaalide üleviimisel. Kuid tal ei ole ideid ja  nägemust, ajaloo ega maailma kohta, ”ütles Budapestis asuva Terror House'i direktor Maria Schmidt "The Gateway Punditile".

Ajaloolase sõnul võib Merkel „jääda ametisse veel 10. kuuks või koguni 10. aastaks, kuid ajalugu ei mäleta teda millegi tähtsa poolest. „Ajalugu mäletab Angela Merkeli kohta kahte asja: et ta lasi kaks miljonit ebaseaduslikku sisserändajat Saksamaale ja et Merkel ei suutnud Euroopa majandust pärast 2008. aastat päästa,“ lisas ta.

„Poliitik peaks olema liider ja meeldima inimestele. Aga ta on vastupidine, ”ütles Schmidt. Ta tuletas meelde, et kui Ungari peaminister Viktor Orban „esimest korda ütles 2015. aastal, et me ehitame aia ja ei lase siia ebaseaduslikke sisserändajaid, siis see oli Lääne-Euroopas väga ebapopulaarne. Kõik olid tema vastu. Aga ta seisis oma positsiooni juures. Ja inimesed näevad nüüd, et tal oli õigus. Kui sa midagi ütled ja sellest tagasi tõmbud, oled kaotanud.

„Angela Merkeli all on Saksamaast saanud uus Ida-Saksamaa. Ta on tõeline katastroof. Saksamaa oli varem romantiline maa. Schiller, Heine, Beethoven. Tänapäeval ei ole seal kultuuri ega südant, kui ma tsiteerin Goethe´t, ei ole neil sellest aimugi. Miks on saksa inimesed sellised? Ma ei anna enam intervjuusid Saksa ajakirjandusele, sest nad kirjutavad sinust lihtsalt kohutavaid asju.

Vaat siis, mida kirjutatakse E. Liidu vaieldamatu juhtriigi Saksamaa kohta. EL on haige ja selline tee viib ainult hävinguni ja lagunemiseni. See peaks meile olema juba ammu täiesti selge.

Kasutatud alllikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP