RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 9. juuli 2019

Soomes tahetakse muuta ajateenistus kohustuslikuks ka naistele

Soome ajateenijate ühendus taotleb ajateenistuse kohustuslikuks muutmist ka naistele. Täna, esmaspäeval võeti Soomes ajateenistusse kokku 12 000 uut ajateenijat, kellest 1250 on naised.
Nüüd tahab ajateenijate ühendus kohustuslikku ajateenistust ka naistele, kuna praegune vahetegemine meeste ja naiste vahel vähendab ühiskonnas üldist kaitsetahet, vahendab MTV.

Praegust süsteemi peetakse Soomes ebavõrdseks. Ajateenijate ühenduse arvates peaks muutma ajateenistust võrdsemaks, mis aitaks suurendada kaitsetahet ühiskonnas tervikuna.

Ajateenijate ühenduse arvates tuleks kõigi soomlaste jaoks kohustuslik ajateenistus korraldada ümber nii, et arvestatakse isikute enda tahet ja motivatsiooni ning vaimseid ja füüsilisi võimeid. Ajateenistusse võetaks tulevikus samasugune kogus ajateenijaid kui praegu. Eesmärk on võtta ajateenistusse parimad, jättes kõrvale sugupoole.
Füüsilised eeldused tuleks välja selgitada juba enne ajateenistusse minekut, et oleks võimalik leida igaühele õige koht. Nii on võimalik igast aastakäigust välja sõeluda parimad 50 protsenti.

Kaitseväe peastaabi hinnangul aga on praegune süsteem loodud sõjalise riigikaitse vajadusi silmas pidades ning sel on ühiskonnas toetus olemas. Kui hakata süsteemi muutma, peaks see olema faktidega põhjendatud, et mitte vigu teha.
Praegu on Soome kaitseväes käimas projekt Koolitus 2020, mille eesmärk on viia ajateenistus vastavusse kaasaja nõuetega. Ajateenijate ühendus on selle projektiga väga rahul, kuna uus projekt aitab vältida inimeste väljakukkumist kohe algul. Arvestada tuleb sellega, et kõik ajateenijad pole füüsiliselt ühesuguses vormis, mitõttu on vaja leida igaühele sobiv tegevus.

Ajateenistuses on ligi 500 eri tegevust. Valikuid muudetakse nii, et igal ajateenistusse tulnud mehel või naisel on sobiv rakendus olemas.

_____________
Meil tahavad naised ka olla meestega täiesti võrdsed, eks näis, kas see ajateenistust ka puudutab.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP