RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 9. märts 2018

Elektroonilised elektriarvestid võivad näidata kuni 6 korda suuremat tarbimist

Hollandi Twente ülikooli ja Amsterdami Rakendusteaduste ülikooli uuring, mida juhtis professor Frank Leferink, tõestas, et mõned elektroonilised elektriarvestid (nende hulka loetakse ka kaugloetavaid arvesteid) võivad lugeda tarbimist väga suures ulatuses valesti.

Uuringus (mis on täiesti korratavad) testiti üheksat elektriarvestit, mis olid toodetud ajavahemikus 2004-2014. 9 arvestist 5 lugesid tarbimist rohkem – isegi kuni 582%! 2 arvestit aga lugesid vähem – kuni 30%. Katsed näitasid, et valesti lugemist mõjutasid vooluvõrku ühendatud LED-lambid, reguleeritava valgustugevusega lülitid ja säästupirnid. Teadlased järeldasid, et kui elekter ei ole ideaalse sinusoidse laine kujuga, vaid hüpliku ja ebaühtlase mustriga (saastelekter), siis ei suuda kaasaegsed elektriarvestid tarbimist täpselt lugeda.

Aruande autor hindab, et arvesteid, mis võivad elektritarbimist ebatäpselt mõõta, on paigaldatud vähemalt 750 tuhandesse Hollandi majapidamisse.
Uuring avaldati ajakirjas IEEE Electromagnetic Compatibility Magazine.

Allikas: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170303180139.htm (3. märts 2017)

Artikkel: Frank Leferink, Cees Keyer, Anton Melentjev. Static energy meter errors caused by conducted electromagnetic interference.  http://ieeexplore.ieee.org/document

Allikas: http://www.kiirgusinfo.ee/elektroonilised-elektriarvestid-naitavad-valesti/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP