RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 7. märts 2018

MATTI ILVES: ITAALIA VALIMISED!

"Postimees": "Itaalia eile toimunud üldvalimistel juhib siseministeeriumi avaldatud esialgsetel andmetel paremtsentristlik koalitsioon, mida toetas umbes 37 protsenti valijatest, järgnevad populistlik Viie Tähe Liikumine umbes 31 ja vasaktsentristlik koalitsioon 23 protsendiga. ...
Paremtsentristliku koalitsiooni sees näitavad esialgsed tulemused immigrantidevastase euroskeptilise Põhjaliiga edu ekspeaminister Silvio Berlusconi Forza Italia ees, mis tähendab, et järgmiseks peaministriks tõuseb Põhjaliiga juht Salvini, mitte Berlusconi soosik, Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani." Lõplikud valimistulemused on sisuliselt samad.

Põhjaliiga juht Matteo Salvini on õige karmi käega poliitik. Salvini programm on selge: ta tahab lõpetada islamiseerumise ja ta tahab panna itaallased esikohale, nagu ühes rahvusriigis ongi kohane. Oma kampaanias ütles Salvini mitu korda, et ta tahab välja saata 500 000 ebaseaduslikku sisserändajat riigist.

Näiteks ühes kõnes Padova linnas ütles ta: "Poisid, meile on imporditud ainult mõned head inimesed. Aga seal on üldiselt valitsemas kurjategijate tõusulaine ja ma tahan saata nad koju, alates esimesest kuni viimaseni. Itaalia on täis narkoparuneid, vägistajaid ja vargaid - ja liiga ei lepi sellega, meie poolt on lahendus."

Eks meil tuleb nüüd koalitsioonikõnelused ära oodata ja võb-olla tõesti saab veel Itaaliast üks normaalne rahvusriik euroskeptilise ja immigrantidevastase valitsusega.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP