RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 10. märts 2018

MEELEAVALDUS rahvale elementaarsete demokraatlike õiguste tagastamiseks

Lgp Matti Ilves!

Kirjutan Teile, et juhtida tähelepanu ühele väga olulisele sündmusele.
Nimelt toimub esmaspäeval, 12. märtsil algusega kell 12.00 Toompeal, Riigikogu ees meeleavalduse rahvaalgatuse õiguse taastamiseks.
Meeleavaldus leiab aset sümboolselt 1934. aasta riigipöörde aastapäeval, kuna just selle sündmuse mõjul läks kaotsi nii 1920. kui ka 1933. aasta põhiseadustega tagatud rahvaalgatuse õigus, mis andis kodanikele võimaluse algatada seaduseelnõusid ja vajadusel ka rahvahääletusi, nii uute seaduste vastuvõtmiseks kui ka riigikogus vastuvõetud seaduste tühistamiseks.
Demokraatliku riigikorralduse seisukohast on rahvaalgatus ülimalt oluline õigus. See annab rahvale reaalselt kontrolli parteide ja poliitikute üle ega võimalda viimastel rahva enamuse tahtest üle sõita.
Näiteks poleks rahvaalgatuse õiguse olemasolul kooseluseadust saanud läbi suruda – või kui täpsemalt väljenduda, siis oleks selle küll saanud läbi suruda, aga suure tõenäosusega oleks see toonud kaasa kooseluseaduse tühistamise rahvahääletusel ning kooseluseaduse läbi surunud riigikogu laialisaatmise.
Nii peakski tõeline demokraatia toimima, kui rahvas oleks kõrgeima riigivõimu kandja mitte ainult deklaratiivselt, vaid reaalselt!
Seega, kui Teil peaks see võimalik olema, siis astuge esmaspäeval lõunapausi ajal Toompealt läbi, et seista üheskoos rahvale elementaarsete demokraatlike õiguste tagastamise eest.
Sihtasutuse Terve Rahvas korraldatud meeleavaldusele on oodatud kõik inimesed, kes toetavad rahvaalgatuse õiguse taastamist ning tahavad üheskoos rahumeelselt ja väärikalt sellest riigikogule teada anda.
Seega palun ühtlasi, et teavitaksite ka oma sõpru ja tuttavaid meeleavaldusest ja kutsuksite ka neid sellest osa võtma.
Lisainfot meeleavalduse kohta leiate siit: 
http://objektiiv.ee/1934-aasta-riigipoorde-aastapaeval-toimub-riigikogu-ees-meeleavaldus-rahvaalgatuse-taastamiseks/
Siiralt tervitades
Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks
PS! Mõne päeva eest käisin Tallinna TV uudistesaates põgusalt selgitamas, miks on rahvaalgatuse õiguse taastamine oluline. Seda intervjuud saate vaadata siit:
Siit saate aga lugeda ajaloolase Jaak Valge lähemat selgitust selle kohta, kuidas 1920. ja 1933. aasta põhiseadusega Eesti rahvale tagatud rahvaalgatuse õigus 1934. aasta riigipöördega kaotsi läks:

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP