RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 5. august 2011

AHTI MÄND: UNGARI KEVAD

Meenutagem alustuseks, et mullu kevadel tegi Ungari parempoolne opositsioonierakond Fidesz ajalugu, sest võitis esimese Ungari erakonnana kaks kolmandiku valijate häältest http://www.nommevalitsus.org/?p=7627 ning nüüdseks on ta asunud ellu viima poliitikat, mis põhimõtteliselt mulle imponeerib. Nimelt üritab Ungari valitsus suruda läbi seadust, mille abil saaks võtta kriminaalvastutusele riigi kolm varasemat peaministrit, kellele pannakse süüks „kuritegelikku” majanduspoliitikat, mistõttu tekkis suur riigivõlg Sihikul on kolm sotsialistist peaministrit ajavahemikust 2002-2010 ja võimalik, et ka nende rahandusministrid. Käesoleval nädalavahetusel tõmmati uuringutele joon alla ja järeldati, et sotsialistide juhitud koalitsioonid „on pannud toime Ungari-vastase poliitilise kuriteo” ja peaksid selle eest vastutust kandma http://www.nommevalitsus.org/?p=8375 .

Lühiülevaade mainitud aastatest 2002-2010
Ungari vasaktsentristlik opositsioon võitis anno 2002 napilt üldvalimised ja lubas juhtida riigi kindlalt Euroopa Liitu http://www.nommevalitsus.org/?p=1669 .
Juba paar kuud hiljem kahetsevad ungarlased surmanuhtluse kaotamise pärast, mis võeti kiireloomulisena vastu Brüsseli survel, et pääseda Euroopa Liitu – kuigi 2/3 ungarlastest oli surmanuhtluse kaotamise vastu http://www.nommevalitsus.org/?p=5369 .
Anno 2003 suruti referendumil meile kõigile tuntud ajupesu võtetega läbi otsus liituda Euroopa Liiduga. Jah-tulemust varjutas tõsiasi, et referendumil osales alla poole hääleõiguslikest kodanikest. ELvastased panustasid referendumil boikotile, mis ka õnnestus, kuid sellest rahva enamuse tegelikust ei-tulemusest sõideti sotside poolt teerulliga üle ning Ungarist sai EL liikmesriik http://www.nommevalitsus.org/?p=1671 .
Anno 2006 võitsid taas sotsialistid tänu pettustele valimised. Pärast seda, kui avalikkuse ette lekkis parteisisene lindistus, kus ta tunnistas, et sotsialistid olid poolteist aastat oma tegevuse kohta „hommikust õhtuni” valetanud, et 2006. aasta aprillis taas võimule saada, puhkesid Ungaris massilised rahutused http://www.nommevalitsus.org/?p=8375 ja http://www.nommevalitsus.org/?p=1674 . Mitu kuud kestnud rahutustes sai viga 130 inimest http://www.nommevalitsus.org/?p=1677 . Pärast lühikest pausi kestsid massilised rahutused edasi terve 2007 aasta. Valitsusvastastes meeleavaldustes osales korraga kuni pool miljonit inimest ja oli selge, et need ei vaibugi enne 2010.aasta parlamendivalimisi http://www.nommevalitsus.org/?p=1680
Anno 2007 detsembris ratifitseeris esimese Euroopa Liidu liikmesriigina Ungari Lissaboni lepingu http://www.nommevalitsus.org/?p=1681.

Kas Ungari kevad
saab ka reaalsuseks, näitab muidugi lähitulevik. Igal juhul on tegemist rahvusvahelise pretsedendiga võtta poliitikud oma poliitika tagajärgede eest kriminaalvastutusele ning võib eeldada negatiivset vastukaja üle maailma. Samuti võib ette kujutada, et kindlasti algab vastupropaganda a la „kedagi ei saa vastutusele võtta tegude eest seaduste alusel, mis ei kehtinud teo toimepanemise ajal”, mis on n.ö. üks õigusriigi vundamendi silmakirjalikest alustaladest, sest õigusriigis peaks põhimõtteliselt võimalik olema eelkõige õigluse jaluseadmine.
Jääb vaid loota, et Ungari kevad saab teoks ning on üheks teenäitajaks võlakriisis vaevlevale Euroopale tervikuna, kes igal pool on oma rahvastele peale sundinud üliränga võlakoorma ja mis lõpetab nii arutu raha laenamise kui ka selle mõttetu laristamise.
Allikas: http://usk-lootus-armastus.blogspot.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP