RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 19. august 2011

Vene eksperdid tunnistasid Venemaa lumpeniseeruvaks riigiks

  Venemaa sotsiaalpoliitika toodab riiki vaesust. Sellise järelduseni jõudsid valitsuse ülesandel riigi arengustrateegiaga ja selle korrektuuriga tegelevad eksperdid. Lähiajal tutvub valitsusistungil selle kriitilise ettekandega ka peaminister Vladimir Putin.

Ajaleht Vedomosti kirjutab, et Vene Föderatsiooni arengustrateegiat aastani 2020 uurinud spetsialistid tunnistasid valitsuse sotsiaal- ja majanduspoliitika sisuliselt läbikukkunuks.

Eksperthinnang „Uus kasvumudel – uus sotsiaalpoliitika“, teeb ettepaneku kasvuks inimkapitali kõrge kvaliteedi arvelt. Selleks peab valitsus uuendama sotsiaalpoliitikat. See peab toetama mitte ainult kaitsetuid ühiskonnagruppe, vaid ka neid, mis on innovatsioonivõimelised.

Eksperdid kinnitavad, et hoolimata alla elatusmiinimumi elavate inimeste arv on võrreldes aastaga 2000 peaaegu kolm korda vähenenud, viib laste kontsentratsioon vaestes peredes riigi inimpotentsiaali kvaliteedi languseni. Venemaal on alanud üheaegne vaeste taastootmise ja erilise vaesuse subkultuuri teke.

Aastal 2009 ei soovinud Föderatsioonis 6,3 miljonit töövõimelist meest töötada (2000 oli neid 5,9 miljonit). Mis tähendab aga sotsiaalabi saajate arvu kasvu ja elanikkonna lumpeniseerumist.

Hinnanguliselt on riigis 5 miljonit vaeste subkultuuri kuuluvat inimest ja seda ilma kodutute ning illegaalideta.

BHR arvates ei saa samas välistada, et pööbelprolede ja lumpenajude tekitamise poliitika võib olla teadlik tegevus, sest need inimesed valijastaatuses olevana, lühikese poliitilise mõttelennu ning kroonilise rahulolematusega on parim kütus šovinismimootorile nagu ka äärmusvasakpoolse režiimi taastamiseks vajalik mässuvalmidusega inimressurss.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP