RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 31. august 2011

Balti riigid on Venemaa vaenlaste edetabelis viiendal kohal

Kolmapaev, 31 august 2011 09:44 Venemaa portaal RBK koostas ekspertide hinnangute ja avaliku arvamuse küsitluste põhjal Venemaa peamiste geopoliitiliste konkurentide, oponentide ja vaenlaste edetabeli. Esivaenlane on loomulikult USA, Balti riigid on viiendal kohal.

Vaenlase number üks, USA puhul häirivad Venemaad järgmised küsimused: külma sõja aegne vastasseis, USA raketikilbi paigutamine Ida-Euroopasse, NATO laienemine itta, Iraani tuumaprogrammiga seonduv, strateegilise relvastuse piiramise leping, USA mõju endise Nõukogude Liidu riikidele (Gruusia, Ukraina), relvaärimees Viktor Buti kohtuasi, lapsendamise küsimused ning suhtumine Magnitski ja Hodorkovski kohtuasjadesse, teatab RBK.

Venemaa vaenlane number kaks on Suurbritannia, kellega on kana kitkuda Litvinenko küsimuses, viisade asjus, Londonis elavate tagaotsitavate ärimeeste ja terroristide väljaandmise üle, Suurbritannia katsete pärast seista vastu Venemaa mõju säilimisele endises Nõukogude Liidus, reguleerimata olukorra üle Kaliningradi piirkonnas, venekeelse elanikkonna õiguste väidetava rikkumise pärast Lätis ja Eestis ning Gruusia küsimustes.

Venemaa tähtsuselt kolmas vaenlane on Hiina, keda kardetakse Venemaa Kaug-Ida väheasustatud piirkondade võimaliku ülevõtmise pärast ning seetõttu, et tegemist on vahetus naabruses asuva superriigiga. Lisaks sellele on probleemiks gaasiküsimus.

Vaenlane number neli on Venemaa jaoks Gruusia (Georgia - BHR), kelle puhul on probleemiks Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvuse tunnustamine, 2008. aasta sõda, diplomaatiliste suhete katkestamine, lennuliikluse katkemine, süüdistused spionaažis ja terrorismis, probleemid viisadega, Venemaa astumine maailma kaubandusorganisatsiooni WTO-sse ja muud küsimused.

Viiendal kohal Venemaa vaenlaste hulgas on Balti riigid, kelle puhul häirib venekeelse elanikkonna olukord, fašistlikud meeleolud Lätis ja Eestis, erinev arusaam ajaloost, Balti riikide valmisolek võtta oma territooriumile USA raketikilbi osi, Kaliningradi küsimus ja vastuseis Nord Streami gaasitorule.

Kuuenda vaenlasena mainitakse Kesk-Aasiat, kus on probleemiks terrorism, kontrollimatu narkokaubandus, illegaalsed immigrandid ja NATO vägede abistamine Afganistanis.

Venemaa vaenlane number seitse on Jaapan, kelle puhul on tüliküsimusteks Kuriili saarte kuuluvuse küsimus ning rahulepingu puudumine.

Fotol kujutatud rassistlik silt on vaid üks omasuguste seas, milliseid 2007. aastal oli venemaal massiliselt. Ilmselt praegugi veel (vt. artiklit: "Fašismi ja rassisminäiteid")

Allikas: Delfi.ee
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP