RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 5. august 2011

MATTI ILVES: KAS VENEMAA SAI LÕPUKS OMA TAHTMISE?

Venemaa on juba aastaid tauninud Erna retke korraldamist. Näiteks tänavu Venemaa alaline esindaja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) juures Anvar Azimov kritiseeris Eesti ajalookäsitlust.Tema sõnul «teeb erilist muret fakt, et taolised kokkutulekud, nagu ka Erna-laadsed sõjamängud, toimuvad Eesti ametiisikute mahitusel. Sellised faktid on tänapäeva Euroopa jaoks vastuvõetamatud», kirjutab "Postimees".
Samuti on juba teatatud,  et tänavune, arvult kaheksateistkümnes Erna retk jääb sellisel kujul viimaseks ning tulevikus toimub see sõjalis-sportlik võistlus mõnes teises piirkonnas ja teisel kujul. Siis on ka loomulik, et selle võistluse nime muudetakse, kuna see ei läbi enam Erna luurajate teekonda. Põhjenduseks tuuakse, et see maa-ala ja see piirkond ning ka formaat on ennast ammendanud. Tean aga, et võistkondade marsruut ja ülesanded on igal aastal olnud erinevad ja see paistab olema vaid ettekääne, et loobuda Erna nimest.
Erna Seltsi president kapten Meelis Rätsep sai Kaitseväe Peastaabi ülem brigaadikindral Riho Terraselt Kaitseväe Eriteenete risti Erna retke pikajalise korraldamise eest. M.Rätsep oli kahtlematult selle autasu ära teeninud, kuid nüüd ma kardan, et see oli ka Erna nimelise võistluse lõpp.
Seega saab rahuldatud Venemaa ja mõnede venesõbralike Euroopa Liidu maade tahtmine. Eesti on aga teinud jälle ühe järeleandmise ja sellistele sammudele on oodata ka järge praeguse valitsuse allaheitliku poliitika tõttu.

Foto: Raigo Pajula

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP