RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 26. august 2011

VENE SÕJAVÄGI ON MORAALSELT LAOSTUNUD

Venemaa ei suuda mitte mingil moel jagu saada sõjaväe moraalsest laostumisest ning kriminaalsed suhted koos massilise irvitamisega (nn dedovštšina) ei kao vene armeest. Kuivõrd nimetatud asjaolud nõrgestavad armeed olulisel määral, siis on venemaa püüdnud viimased 20-30 aastat selle vastu intensiivselt võidelda, eriti viimase 10 aasta jooksul, kuid nagu ikka - lihtsalt ei tule välja. Viimastel päevadel on taas laineid löönud üks sellelaadne sündmus, milline avalikkusele sai teatavaks tänu YouTube's ülesriputatud videole (vaatajat peab siinjuures hoiatama, et see sisaldab ebatsensuurseid väljendeid ja vägivalda).
Värske juhtumi teeb eriliseks muuhulgas see, et selles osalevad mõnitajate hulgas ka lepingulised (elukutselised) sõjaväelased, kes aitavad ajateenijate elu vene armees muuta üheks lõpmatuks mõnituseks. Kuna riik ei suuda probleemist jagu saada, siis on võitlusse määrustikuvastaste suhete vastu astunud kodanikuühiskonna institutsioonid. Venemaal on selleks näiteks organisatsioon "Sõduriemad".
Käesolevas kirjutises lingitud video asjus andis kommentaari Peterburi "Sõduriemade" pressiteenistus märkides, et nähtav on pelgalt õied ega peegelda tegelikku õudust, milline valitseb vene armees.
Allikas:http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP