RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 3. august 2011

Pooled Euroopa mehed on Tutanhamoni sugulased

postitas mauri euroopa-liidu-kõrbealade-komisjonist osak. 10:56 2. august, 2011
teadus Tundmatu Sõdur kirjutab: "Palju kirgi on kütnud Vana Egiptuse kunstiteosed, kus inimesed näevad välja aafriklastest tunduvalt valgemad.

Nüüd sai Šveitsi geneetikute töö tulemusena valmis vaarao Tutankhamoni DNA profiil ja paljude üllatuseks kuulus see haplogruppi R1b1a2, mida jagavad pooled Euroopa mehed. See tähendab, et neil on ühine esivanem. Tänapäeva egiplaste hulgas on seda haplogruppi vähem kui üks protsent.Küll aga leidub seda 70% Inglise ja Prantsuse meestest, 60% Hispaania meestest ning üldiselt pooltel eurooplastel

Zürichis baseeruva IGENEA keskuse direktor Roman Scholz nimetas leidu väga huvitavaks. Instituut märkis, et nende arvates elas esivanem Kaukasuses umbes 9000 ekr. ning väljaränne toimus sealt u. 7000ekr. Teadlastel pole hetkel aimu, kuidas anud haplogrupp oma asualalt Egiptusesse sattus. Küll aga tegeletakse hetkel sellega, et üritatakse leida lähimaid Tutankhamoni elus olevaid sugulasi.

Direktor Scholz märkis, et kuigi uurimistöö sugulaste otsimiseks käivitati alles 3 päeva tagasi, on huvi olnud tohutu. Pikemalt siin. Half of European men share King Tut's DNA"

Allikas:  http://minut.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP