RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 19. august 2011

Aldo Roomere: Orjanduslikult õitsev Eesti!



Meie vääramatult võimul kükitavad juhtivpoliitikud ei väsi ülekeevast enesekiitusest. Värskeim tähtsündmus pallina pakatuva eneseimetluse lõkkelepuhumiseks oli kohaliku „breiviku“ tungimine Kaitse(tus)ministeeriumi.
Kiiremini kui kiirabi ja eriüksus lendas kohale vapper kaitseminister ise, kes asus sündmusi särasilmselt jälgima ja mitte midagi kommenteerima. Veidi hiljem põrutas peaminister ajakirjanikele „fakte“, mida politseilt ka nende väljaväänamisel poleks kätte saadud. Tagantjärele neid sündmusi vaagides, asjade käigu kronoloogiat uurides ja Karen Drambjani isikut, tema varasemaid seisukohti ja sõnavõtte ning relvaga vehkimisi analüüsides muutub meie valitsuse ja korrakaitsejõudude tegevus(etus) veelgi kummalisemaks. Too sündmus jääbki ilmselgelt tavakodanikule salastatuks nagu „Estonia“ hukk, praost Meri mõrvamine, Jäägrikompanii hävitamine, Tiit Madissoni ilma mingi olulise põhjuseta vanglasse toppimine ja tema represseerimine kuni kodumaalt väljakihutamiseni ja paljud teisedki väga tumedad teod. Meie Euroopa Liitu sissevägistamist ning kõige ebasobivamal hetkel oma valuutast loobumist ja kroonide ülikiiret hävitamist mäletab ilmselt ka iga väga viletsa mäluga eestlane. Valitsev ja üdini korrumpeerunud, välismaiste võimurite poolt juhitav poliitkartell hoolitseb valimatuid vahendeid kasutades oma privileegide säilitamise ja iga väikseimagi rahvaalgatuse summutamise eest.
Kas armas lugeja teab näiteks, et Iirimaal puudub siiani maamaks ja vesi on tasuta? Parlament on maamaksu küsimuse viimaks arutlusele võtnud ja see kehtestatakse ilmselt vaid majaomanikele tulevast aastast. Vesi hakkab maksma aastast 2014. Kustutuskumm maksab sealmail 30 senti, mitte 2 eurot, nagu Eestis.
Haige valitsus tekitab tõbise riigi, taudi kandvas riigis aga rabeleb hullunud olelusvõitluses surmavalt nakatatud rahvas, kellelt on võetud elu mõte ja eesmärk, pakkudes vastu padumaterialistlikku tarbimispöörasust. Võim vägistab igal sammul vaimsust, tapab kultuuri ja ülistab isiksust hävitavat konkurentsivõitlust, mille käigus „võitja“ trambib üle laipade oma ihaldatud eesmärgi – rikkuse, külluse ja kuulsuse poole. „Kuulsus“ tähendab tänapäeval enamjaolt mõneminutilist esilehüpet mingis tobedas tõsieluseriaalis, kus miljonid televaatajad „kangelase“ haleda etteaste üle irvitada saavad.
Tuleme nüüd eesti tõsielu juurde, mis pole isegi veel seriaaliks vormitud, kuid annab selle mõõdu juba välja küll. Esmaspäeval sai Ahtmes kraavivaringus surma 17-aastane Andrei, kes töötas sisuliselt orjana. Tal polnud isegi kiivrit peas, mis sellistel töödel kohustuslik, samuti polnud tööandja temaga sõlminud lepingut, instruktaažist ja tööohutusalasest väljaõppest rääkimata. Kraav oli toestamata, sest tööandja tahtis toestuse pealt kokku hoida! Samas töötas kõrval ekskavaator, mis ilmselt põhjustaski vibratsiooni, see omakorda varingu. Ahnus! Elu? No mis on üksainumas elukübe ahnuse vastu?
Alles see meie lumerohke talv mööda sai, kui üks noormees koos tüki katusega surnuks kukkus – jälle must tööots ja jäme ohutusnõuete eiramine! Pole kuulda olnud, et too tõprast tööandja (õigemini orjapidaja) vanglakaristust kannaks. Kraavisurm tabas üht töömeest ka möödunud aastal Viimsis – jälle sama lugu – ei mingit toestust ega ohutusnõuete järgimist!
Täna esines Vabaduse Väljakut tihedalt täitnud rahvamassile Tema Pühadus dalai laama. Ta kõneles lihtsalt, kõneles lihtsatest, kuid samas väga tähtsatest asjadest. Kõne algusest läks küll umbes 20 minutit kaotsi, sest helitehnikud ei suutnud volüümi paika panna, kummaline seik oli aga see, et kui Sven Grünbergi avasõna läks täielikult kaotsi, siis järgnev asjamees hõikas väga kõva häälega välja, et esmakordselt kohtus dalai laamaga Eesti president! Jättis muidugi targu mainimata, et see kohtumine oli mitteametlik, kuid kuulub siiski lähipäevil presidendi valimiskampaania kohustusliku reklaami hulka. Seistes seal platsil, mis meenutas praepanni, kuulates ümberringi lakkamatult plärisevaid mobiile ja vaigistamatult laterdavaid ning vinguvaid lapsi, tekkis küsimus – miks see meeletu mass siia kokku on tulnud ja mida nad siit otsivad? Sõnumit kuulsid viletsa võimenduse tõttu ehk maksimaalselt neljandik platsil viibinuist, kuigi lõpupoole läks olukord paremaks, kuid millegipärast kostis hästi vaid tõlkiva neiukese jutt, kes luges kogu tõlke maha paberilt(!). Aga see, et ka Tema Pühadus mainis ühe põhilise vaimu mõrvarina AHNUST, kostis õnneks väga hästi välja.
Allikas: http://www.koguja.info/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP