RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 1. veebruar 2015

EKRE kandidaat Anti Poolamets: praegune valitsus sõidab rahva tahtest üle

Oled hiljuti pealinnast Lääne-Virumaale kolinud. Millest selline elumuutus?
Olin perega mõnda aega plaaninud maale elama asuda ning laste vanus oli just selline, et võtsime eelmisel aastal ette kolimise Vinni vallas asuvasse väikesesse, aga kaunisse Kulina külla. Koos abikaasa Eveliniga taastame Kulina mõisa, mis aastaid peale kooli sulgemist tühjana seisis. Tahame siin ettevõtlust arendada ja kontserdipaiga rajada. Ajaloolasena saan ka ühe oma unistuse ellu viia – siin on ruumi muuseumi tegemiseks. Kooliajaloo eksponaadid juba kogunevad ja see teeb rõõmu. Mul on hea meel, et nüüd saan kosta maarahva ja regionaalpoliitika eest mitte pealinna kabinetivaikuses istudes, vaid jagades kõiki rõõme ja muresid, mida külaelu kaasa toob. Maal elades jätkan küll ka õppejõuameti pidamist ning käin Sisekaitseakadeemias tulevastele riigiametnikele õigusaineid õpetamas.
Ühe laialt levinud arvamuse kohaselt on nii poliitika kui ka poliitikuamet räpane. Miks otsustasid sellele vaatamata „end määrida” – parlamenti kandideerida?
Ma kandideerin Lääne-Virumaal Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esinumbrina. Ei ole hea põhjus kõrvale tõmbuda põhjusel, et poliitikas on palju aferiste, sulisid ja valemängijaid. Just nende olemasolu sunnib sekkuma. Kui me kriminaalkorras karistatuid, kilekotiskandaalidega vahelejäänuid või VEBfondi sahkerdajaid häältest ilmajätmisega ei karista, siis jääbki poliitika räpaseks. Kus viga näed laita, seal tule ja aita!
See on eesti rahval ilus ütlemine: kus viga näed laita, seal tule ja aita! Vaevalt küll leidub eestlast, kes poleks seda kuulnud. Miks aga leidub sellest hoolimata eestlaste hulgas palju – liiga palju! – selliseid, kes eelistavad istuda põõsas ja vaadata pealt, kuidas teised teevad?
Püüan sellele suhtumisele alternatiivi pakkuda. Näen ka seda, et viimasel ajal on vabatahtlikku panustamist juurde tulnud – olen Kaitseliidu liige 1991 aastast ning
2007 aastast ka abipolitseinik. Näen seal uusi ja innukaid liikmeid. Venemaa peab just vabatahtlikku Kaitseliitu sõjaliselt meie trumbiks. Meie abipolitsei on üks suuremate volitustega  ning toimivamaid Euroopas. Kodukandis on kohalik rahvas käima saanud korraliku vabatahtliku päästekomando. Loodan, et rahvaalgatus aitab ka poliitikasse uusi tuuli tuua, kasvõi referendumite võimaluse laiendamise kaudu. Eestlane lihtsalt peab olema töökam ja organiseerunum, kui on kombeks suures naaberriigis, sest muidu ei suuda me nende survele väikeriigina vastu seista.
Mis on sinu hinnangul Eesti ühiskonna peamised mureküsimused – sellised, mis tuleks lahendada esmajärjekorras?
Esimeseks ülesandeks on muutuste toomine Toompeale, muidu jätkub senine stagnatsioon. Rahva rahaga kampaaniat tegevad Riigikogu erakonnad on ennast barrikadeerinud võimu juurde, takistades muutusi uute tulijate tõrjumisega. Nad on olnud nii enesekindlad, et homoabielude küsimuses hakati halvustama koguni 2/3 rahvast, kes olid selle seaduse vastu. No kust tuleb see ülbus, et traditsioonilise perekonna hoidjaid tagurlasteks tembeldada? Kas pole häbi oma rahvast ignoreerida ja välisriikide ees punkte koguda? Kui rahvas aitab Toompeal õhku värskendada, saab EKRE oma programmi põhisõnumid reaalselt ühiskonda viia. Nendeks on iive, maaelu taandarengu peatamine, majanduse käivitamine, mille üheks vahendiks on käibemaksu alandamine. Plaanime iga lapse sünniga kustutada 25 protsenti noore pere kodulaenust. Kui hoolime rohkem suurtest peredest, siis ehk poleks meil Laekvere traagilist tuleõnnetust või Haljalas 5 lapse ema, keda pank tahtis kodunt välja tõsta. Üheks meie lubaduste katteallikaks on välisettevõtete maksuvabalt väljaviidava tulu maksustamine. Üksnes 2013 aastal oli välisomandis  kommertspankade kasum 444 miljonit eurot. Eesti on pankade paradiis, kuna siin tegutsevad pangad olid 2012. aasta tulemuste põhjal Euroopa Liidu kõige kasumlikumad. Eesti ei tohi olla banaanivabariik, mida välismaised suurkorporatsioonid  ja  pangad vabalt lüpsavad!  Samuti jälgime, et me ei osaleks euro päästepakettides Kreekale või teistele vastutustundetuile laenajaile. Me taastame sõjaväestatud piirivalve, kehtestame lesepensioni. Samuti lõpetame parteide ülekuldamise maksumaksja rahadega. Eelmisel aastal kulus neile riigieelarvest lausa 5 miljonit eurot.
Kui osutud valituks Riigikokku, siis mis tagab selle, et jääd seal edasi rahvameheks ja aatemeheks ega pööra Harju keskmisele eestlasele selga?
Vähemalt teoorias peaks poliitiku liiga mugavaks muutumise suhtes olema vasturohi – tema väljavahetamine valimistel värskema, töökama ja parema rahvaesindaja vastu. Just praegu on puudus sellisest mugavuspoliitikuid äratavast ausast konkurentsist, sest Riigikogus esindatud parteid saavad riigieelarvest selliseid summasid, et teiste erakondade paremad ja  ausamad kandidaadid võivad jääda enne valimisi kõiki meediakanaleid üle ujutava kartelliparteide propagandamasina varju. On aeg muutusteks!

Usutles Tõnu Kalvet


1 kommentaari:

Anonüümne 24. veebruar 2015, kell 11:20  



Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP