RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 13. juuni 2016

Faber: Eestil oleks kasulik Euroopa Liidust lahkuda

Marc Faber ütles, et Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust võiks olla ajendiks ka teistele riikidele, sealhulgas Eestile.

„Ma kaldun arvama, et Brexit on hea maailmamajanduse kasvule. See annab riikidele ajendi lahkuda halvasti organiseeritud Euroopa Liidust,“ ütles Faber CNBC-le.

Enda The Gloom, Boom & Doom raportis tõi ta välja ka selle, et väiksematel riikidel nagu Eesti, Horvaatia ja Malta läheks iseseisvalt paremini, selle asemel, et olla üks osa suurest süsteemist. Näitena tõi ta Šveitsi, mis ei kuulu Euroopa Liitu ega euroalasse. „Šveitsil läheb iseseisvana paremini kui ühelgi teisel riigil Euroopas. Äkki hakkab ka Suurbritannial sama hästi minema?“ ütles Faber

Faber usub, et kui 23. juuni referendumil hääletavad britid end Euroopa Liidust välja, toimub aktsiaturgudel langus. Kuid see mõju oleks lühiajaline ning tegemist poleks katastroofiga. „Vastupidi, see oleks üks parimaid asju, mida Suurbritanniaga saaks juhtuda,“ ütles ta.
Samuti ei usu Faber, et Brexiti korral kaotaks Suurbritannia Euroopa näol ekspordituru. „Nad saavad sõlmida erinevaid kokkuleppeid,“ ütles ta. Uute ekspordipartnerite leidmisel soovitab Faber vaadata Hiina ja India poole.

Allikas: http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2016/06/10/faber-eestil-oleks-kasulik-euroopa-liidust-lahkuda

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP