RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 17. juuni 2016

Mitmete allikate kinnitusel oli Orlando homoklubi ründaja ise homoseksuaal

.
Hea Matti Ilves!
 
Tahtsin juhtida Teie tähelepanu sellele, millisel manipulatiivsel moel kajastab meedia pühapäeva hommikul USA homoklubis Pulse toimunud veresauna. Tegu on tüüpilise näitega meediapraktikast, millega teatud faktide mahavaikimise või summutamise teel moonutatakse inimeste nägemust reaalsusest.
 
Nimelt rõhutab meedia igal võimalusel mitte niivõrd seda, et tegu oli kohutava kuriteoga, vaid pigem just seda, et tegu oli kohutava vihakuriteoga homokogukonna vastu. Just samuti käituvad poliitikud ja teised avaliku elu tegelased. 
 
Näiteks president Toomas Hendrik Ilves teatas oma avalduses, et Orlandos toimunu oli jälestusväärne ja "räige rünnak gei-kogukonna vastu". Just samas vaimus heiskas Briti saatkond Tallinnas poolde masti mitte USA lipu – mis tunduks loogiline, et väljendada kaastunnet ameerika rahvale –, vaid vikerkaarevärvilise homoliikumise lipu.
 
Mis jäetakse aga praktiliselt täielikult tähelepanuta ja vaikitakse maha, on nüüdseks juba mitmete allikate poolt kinnitatud asjaolu, et homoklubis suure veresauna korraldanud moslem Omar Mateen oli ka ise homoseksuaal:
 
 
Loomulikult muudab selline infokild kogu sündmuse tähendust radikaalselt, sest nagu näha, ei olnud tegu mitte homovihkajate vihakuriteoga homokogukonna vastu, vaid ühe homoseksuaali rünnakuga teiste homoseksuaalide vastu.

Samas võime olla päris kindlad, et ei Eesti Päevaleht, Delfi, Postimees ega ERR ei hakka seda uudist avalikkusele laiemalt teadvustama ega ka juhtunut homoseksuaalide omavahelise vägivallaaktina analüüsima. Vaevalt saame leheveergudelt lugeda midagi selle kohta, et homoseksuaalsed suhted – eriti meeste vahelised homoseksuaalsed suhted – ongi ühiskonna keskmisest tunduvalt vägivaldsemad ning et neis on vägivald väga laialt levinud.

Vastupidi, ilmselt püütakse endiselt näidata homoseksuaale ohvrite, ent mitte ründajana, ning rõhutada, et ühiskonnas tuleb rohkem propageerida ja juurutada "sallivust", et homoseksuaalsed suhted kiidetaks heaks ning et niisugused "vihakuriteod homoseksuaalide vastu" enam ei korduks.
 
See on vaid üksik näide ideoloogilistest meediamanipulatsioonidest, mis sageli on palju peenemad ja varjatumad. Kuid just sellise manipulatiivse ja avalikku arvamust reaalsust moonutavalt kujundavale meediakäitumisele vastuseismiseks ongi tarvis sõltumatut meediat, nagu meie portaal Objektiiv.
 
Heade soovidega,

Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

1 kommentaari:

Anonüümne 17. juuni 2016, kell 15:25  

Kas tõesti homo? Tal oli ju ka naine, kes teda aktiivselt aitas.Kas mitte ikkagi tulihingeline islamivõitlja?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP