"Suur osa kõnest oli üles ehitatud "tõelise Eesti mehe" siunamisele. Eiki Nestor tunnistas alles hiljuti, et kooseluseaduse läbisurumise tõttu on sotsid kaotanud hulga liikmeid ja valijate hääli. Sotside üha tigedam toon rahva enamuse põhjendatud seisukohtade suhtes viib neilt veel nii mõnegi liikme ja kümneid tuhandeid "tõeliste Eesti meeste" hääli," leidis Poolamets.

"Kunagistest erakondade ühinemistest on sotside ridadesse sattunud palju tublisid maainimesi ja neid on võimatu veenda selles, et vaja on lehvitada vikerkaarelippu ja pingutada kvoodiimmigrantide nimel olukorras, kus valitsus laseb meie põllumajandusel hääbuda," arvas EKRE aseesimees.
Poolametsale tundus Ossinovski kõnet lugedes, et sõda ei toimu mitte üksnes Ukrainas, vaid ka ministri peas, sest kõnes on kasutatud lahinguleksikat: "võitlus, püss, sõda". "Hakkab kõhe, kui sallivuslane raiub oma kõnes, et "käed tõmbuvad rusikasse"," sõnas Poolamets.
Ajaloolase haridusega Poolametsa kõrvadele meenutas Ossinovski kõne kommunistliku internatsionaali kihutuskõnesid. "Räägitud justkui Jaan Anvelti või Johannes Lauristini enda paatosega, kuidas kodanlik natsionalism tuleb hukka mõista ja likvideerida. Võiks siiski aru saada, et pole Hispaania kodusõja aeg, kus kommunistid "No pasaran!" hüüetega kodusõtta tormasid."
Minu meelest võiksid need, kes end Ossinovski põlatud "tõelise Eesti mehena" tunnevad, Konservatiivsesse Rahvaerakonda üle tulla.
Anti Poolamets

Poolametsa hinnangul soovib Ossinovski rahvusriigi mõiste sisuliselt prügikasti visata ja asendada rahvusega seonduv "põhiseaduspatriotismiga". "Siiski võiks Ossinovski põhiseaduse lugemist alustada mitte lõpust, kus on Euroopa Liiduga liitumisega seonduv parandus, vaid algusest, kus on kirjas, et see põhiseadus peab tagama eesti rahvuse ja kultuuri säilimise läbi aegade."
Ossinovski leidis oma kõnes, et ühiskond "ekrestub". "Kui "ekrestumine" tähendab seda, et ühiskonna enamus ei tunneks ennast ahistatud vähemusena ning valija nõuab poliitikutelt rahva tahtega arvestamist, siis selleks on viimane aeg. Minu meelest võiksid need, kes end Ossinovski põlatud "tõelise Eesti mehena" tunnevad, Konservatiivsesse Rahvaerakonda üle tulla," kutsus Poolamets inimesi EKRE-ga liituma.

Ossinovski korraldatud arutelu ühiskonna radikaliseerumise teemal

15. mai õhtupoolikul toimus Telliskivi loomelinnakus SDE esimehe Jevgeni Ossinovski kutsel arutelu Eesti ühiskonna radikaliseerumise teemal, kus ühtlasi arutati, kuidas saaks tagasi pöörata radikaliseerumise protsessi, mille tulemusel Eesti ühiskonna avalik eeter on täis vaenu õhutamist ja sallimatust.
Telliskivi loomelinnakusse Vaba Lava ruumidesse kogunesid pühapäeva õhtul sotsiaaldemokraatidest endised ja praegused riigikogu liikmed ja ministrid, toetajad, samuti ajakirjanikud ja arvamusliidrid.
Ürituse alguses pidas tervise- ja tööminister ning SDE juht Jevgeni Ossinovski umbes 40-minutilise kõne, misjärel ka saalis olnud inimesed sõna said ja võtsid. Räägiti sellest, et Eesti on radikaliseerumas, mis on ohtlik ja milles suur roll on EKRE-l. Räägiti, et EKRE-t ei tohi eirata, kuna see erakond ei kao iseenesest.