RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 7. juuni 2016

KONSERVATIIVID KOHTUSID POOLA SUURSAADIKUGA JA ANDSID ÜLE ERAKONNA PÖÖRDUMISE

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni delegatsioon kohtus täna Poola suursaatkonnas Poola Vabariigi suursaadiku Dr. Robert Filipczakiga.

Delegatsiooni kuulusid EKRE fraktsiooni juht Martin Helme, aseesimees Henn Põlluaas, Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Jaak Madison ja fraktsiooni nõunik Urmas Espenberg.

Arutelu möödus soojas ja sõbralikus õhkkonnas. Arutati vastastikku huvipakkuvaid ja aktuaalseid küsimusi.

Konservatiivide fraktsioon andis suursaadikule üle Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna pöördumise, milles sooviti palju jõudu ja südikust Poola rahvale, valitud parlamendile ja valitsusele tema suveräänsuse ning väärikuse kaitsel.

Rahvuskonservatiivid taunisid pöördumises Euroopa Komisjoni ja teisi juhtorganeid, kes on käivitanud mastaapse ja hüsteerilise Poola vastase laimu- ja survestamiskampaania, mis on tegelikult üsna otsene ja räige sekkumine Poola siseasjadesse ning mida ei saa õigustada ühegi Euroliidu lepinguga, kaasa arvatud Lissaboni lepinguga.

“Selline survestamine ja suveräänsuse eiramine liikmesriikide suhtes Euroliidu juhtorganite poolt peab lõppema, kuna on vastuolus Euroopa Liidu aluslepingute- ja toimimismehhanismidega. Kui liikmesriikide vabatahtlikust liidust, tahetakse vägisi teha föderaalriiki nagu seda oli kunagi Nõukogude Liit, siis konservatiivid ei saa sellise poliitikaga nõustuda, ” ütles fraktsioon esimees Martin Helme. “Üks asi on koostöö ja ühised eesmärgid, mida aga ei saa teha liikmesriikide suveräänsusel tallumisega”.

Allikas: https://ekre.ee/konservatiivid-kohtusid-poola-suursaadikuga-ja-andsid-ule-erakonna-poordumise/
_____________
Jaak Madison: "Tänasel kohtumisel Poola suursaadikuga oli üheks arutelu teemaks ka loomulikult Euroopa Komisjoni surve ja sekkumine suveräänsete (niivõrd-kuivõrd) riikide migratsioonipoliitikasse. Poola suursaadik selgitas, et näiteks Poola on võtnud Ukrainast vastu 800 000 sõjapõgenikku ning seda argumenti ei võta ei sakslased ega prantslased kuuldagi (nagu ei taheta ka kuulda seda, et Eesti on teisel kohal võõrkeelsete osakaalu poolest). Tuleb märkida, et nende 800 000 inimese puhul saab suures osas kindel olla, et nad ka on põgenikud, sest Poola ei rakenda "avatud uste" metoodikat ning kontrollib üle iga isiku tausta. Lisaks sellele polegi üldse võimalik saada asüüli Poolas lihtsalt joostes üle piiri elik tungides illegaalina teise riiki, vaid tuleb pöörduda Poola konsulaati Ukrainas ning seal täita avaldus.
Igati kohane käitumine iseseisvale riigile."

Allikas: Facebook

 Aita üles ehitada parem Eesti, liitu konservatiividega! www.ekre.ee/liikmele

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP