RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 24. juuni 2016

USA kindral: NATO ei suuda praegu Balti riike Venemaa eest kaitsta

NATO ei ole praegu suuteline kaitsma Balti riike Venemaa rünnaku eest, ütleb USA Euroopa maavägede ülem kindralleitnant Ben Hodges kolmapäeval avaldatud artiklis.
"Venemaa suudab hõivata Balti riigid kiiremini, kui meie suudame neid kaitsta," ütles Hodges Saksa nädalalehele Die Zeit.

Kindrali sõnul on ta nõus sõjaanalüütikutega, kelle sõnul kulub Vene vägedel Läti, Leedu ja Eesti pealinna vallutamiseks 36-60 tundi.
NATO väed avastasid hiljuti Poolas läbi viidud õppuse Anakonda-16 käigus mitmeid puudusi, sõnas Hodges. Nii näiteks ei ole raskerelvastust võimalik piisavalt kiiresti Lääne-Euroopast Ida-Euroopasse toimetada, samuti teeb murelikuks alliansi sidetehnoloogia.
"Ei raadioside ega e-mail ole turvaline," ütles kõrge USA sõjaväelane. "Ma oletan, et kõike, mida ma oma BlackBerrys kirjutan, jälgitakse."

Õppustest Anakonda-16 võttis osa üle 20 NATO liikmesriigi, ehkki ametlikult oli tegemist Poola riiklike õppustega.
Hodgesi sõnul leidsid mõned riigid nagu Prantsusmaa ja Saksamaa, et Venemaa suhtes oleks olnud liiga provokatiivne neid NATO õppusteks nimetada.
NATO teatas eelmisel nädalal, et paigutab vastuseks agressiivsele Venemaale Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola neli pataljoni.

Toimetas
Laur Viirand

Allikas: http://uudised.err.ee/v/valismaa/1bc95b74-88ad-48f5-9231-80f6a1f2c3ef/usa-kindral-nato-ei-suuda-praegu-balti-riike-venemaa-eest-kaitsta

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP