RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 15. juuni 2016

Kiievis toimus välisriikide jõulisel toetusel järjekordne homoparaad


Kiievis toimunud homoparaadi turvas rahva pahameele valldandumise ärahoidmiseks rohkem kui 6000 politseinikku. Sergei Supinsky, AFP/Scanpix
 
Pühapäeval, 12. juunil, toimus Kiievis protestidele vaatmata järjekordne homoparaad, mida turvas rahva pahameele vaoshoidmiseks rohkem kui 5500 politseinikku ja 1200 Rahvuskaardi sõdurit.


Paraad, mis oli juba kolmas ja kandis nime “Võrdsuse marss”, oli pühendatud inimõigustele, võrdsusele ja mittediskrimineerimisele. Paraadil osales erinevatel andmetel 300 kuni 700 inimest, kellest paljud olid tulnud välisriikidest. Osalejad kandsid plakateid sõnumitega nagu “armastus on inimõigus” ja “LGBT õigused on inimõigused”.

Rahvusvaheline surve
Ligikaudu 30 minutit väldanud marsil osalesid väidetavalt ka USA ja mitmete Euroopa riikide diplomaadid, teiste hulgas Rootsi Kuningriigi suursaadik Andreas von Beckerath, mitmed Euroopa Parlamendi saadikud, kaasa arvatud roheliste fraktsiooni esimees Rebecca Harms, ning ka Ukraina parlamendi liige  

Sergei Leštšenko.
Teiste hulgas toetas rohkete Euroopa Liidu lippude lehvides läbiviidud marssi organisatsioon Amnesty International ning Kiievi linnapea Vitali Klitško.
Maikuu lõpus läkitasid 38 USA Kongressi liiget Ukraina suursaadikule Washingtonis avaliku kirja, nõudes, et “Võrdsuse marsil” osalejatele tagataks julgeolek. Samasisulise kirjaga pöördusid Kiievi linnavalitsuse poole kolmeteistkümne välisriigi suursaadikud.
USA Kiievi saatkonna pressiteate kohaselt saabus Ukrainasse “Võrdsuse marsil” osalemiseks ning kodanikuaktivistide ja valitsusametnikega kohtumiseks ka Ameerika Ühendriikide homoõiguste eriesindaja Randy Berry. Korraldajate sõnul oli samuti marsile kutsutud rahvuskangelane Nadia Savtšenko, kuid tema osalemist kinnitav info puudub.
Kui 2015. aasta juunis katkestati Kiievis korraldatud homoparaad politsei ja paraadi vastu protesteerinud inimeste vaheliste kokkupõrgete tõttu, siis sel aastal möödus marss suuremate intsidentideta.
Vastandlikud reaktsioonid
Mitmed lääneriikide esindajad jõudsid veel marsi toimumise päeval ürituse kordamineku puhul Ukrainale tunnustust väljendada. “Mõned sammud edasi #Kyivpride’i jaoks. Suur hüpe edasi võrdsuse jaoks Ukrainas,” säutsus Judith Gough, Ühendkuningriigi avalikult homoseksuaalne suursaadik Ukrainas.


Kiievis marssinud Euroopa Parlamendi roheliste fraktsiooni esimees Rebecca Harms ütles, et sel aastal oli marsil veelgi tugevam poliitiline toetus kui mullu. “Demokraatlikus ühiskonnas on vaja võrdseid õigusi kõigile ning seksuaalne orientatsioon ei saa olla inimõiguste eiramise põhjenduseks,” selgitas ta rõhutades, et nn homoõigused on inimõigused.
Rahvuslaste reaktsioonid väljendasid seevastu pettumust. “Ametivõimud sooritasid sellise marsi lubamisega kuriteo,” ütles Mykola Kokhanivsky ja lisas, et homoideoloogia pealesurumine kujutab endast rünnakut ukraina rahva vastu.
Õiguskaitseorganid vahistasid paraadi vastu protesteerinuid juba enne paraadi algust ning kokku peeti kinni ligikaudu 50 inimest. Liikumise Paremsektor juht Andrei Tarasenko ütles kanalile 112 antud intervjuus, et kuigi sel aastal paraadi otseselt ei rünnatud, “tuleb aeg, mil üritusest osavõtjad hakkavad kannatusi kandma”.
Eelmise aasta novembris võeti Ukraina parlamendis vastu töölepinguseaduse muudatused, et keelata ära igasugune diskrimineerimine muuhulgas seksuaalse orientatsiooni ja sooidentiteedi alusel (see tähendab näiteks seda, et ühelegi mehele ei tohi jätta töökohta andmata seepärast, et ta identifitseerib end avalikult naisena).

“Euroopalike väärtuste” kehtestamine
Vaatlejate sõnul sümboliseerib homoparaadi toimumine Ukrainas läänelike väärtuste pealesurumist ja nende ülimuslikuks kuulutamist rahvuslike traditsioonide ja kultuurilise identiteedi suhtes.
USA asepresident Joe Biden deklareeris juba 2014. aastal, et nn homoõiguste kaitsmine on tsiviliseeritud rahvaste defineerivaks tunnuseks ning et see tuleb seada olulisemale kohale kui austus rahvuslike kultuuriliste tavade ja traditsioonide vastu.
Parlamendiliige Sergei Leštšenko sõnul kinnitab marsi toimumine Kiievi kesklinnas ning õiguskaitseorganite sedavõrd jõulise kaitse all, et Ukraina ühiskonnas on Maidanist alates lükatud käima suured muutused.
“EuroMaidan ei olnud suunatud üksnes (endise presidendi) Janukovitši vastu – just samuti oli see protest korruptsiooni vastu ja toetusavaldus inimõigustele,” võttis ta teema kokku.

Allikas: http://objektiiv.ee/kiievis-toimus-valisriikide-joulisel-toetusel-jarjekordne-homoparaad/
______________
Jaa, vaesed ukrainlased ei teagi veel, millise moraalituse ja hoobi traditsioonilisele eluviisile see "Euroopalike väärtuste" kehtestamine neile kaasa toob.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP