RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 26. märts 2017

Igor Gräzin: president rikkus Martin Helmet kritiseerides põhiseadust

Martin Helme, Igor Gräzin ja Mart Helme riigikogus. Foto: Erik Prozes, Postimees/Scanpix

Riigikogu liige Igor Gräzin ütles TV3-le, et president Kersti Kaljulaid tegi EKRE fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnavõttu kommenteerides põhimõttelise vea ja rikkus põhiseadust. “President ei ole siia majja oodatud kui tsensor,” lisas Gräzin.

President Kaljulaid taunis nimelt avalikult Martin Helme esinemist riigikogu kõnepuldist, kus viimane kritiseeris teravalt kohtunikke, kes otsustasid Eestis kehtivat õiguskorda rikkudes, et Rootsis “abiellunud” homopaar tuleb Eesti rahvastikuregistrisse kanda.
Martin Helme sõnu taunis ka kohtunike ühing, kelle sõnul kahjustavad sellised sõnavõtud kohtuvõimu autoriteeti.

“Tagantjärele võttes tal (Martin Helmel – toim) oli õigus vihastada, sellepärast see, mismoodi riigikogu tahte vastaselt püüab homode lobi ikkagi meie seadusi ümber tõlgendada – see ajab ausalt-öeldes hinge täis küll,” rääkis Reformierakonda kuuluv õigusteadlane Igor Gräzin.
Sarnaseid juhtumeid on ette tulnud ka mujal maailmas.

“Seda nimetatakse kohtulikuks aktivismiks,” selgitas Gräzin ja tõi näite USAst, kus aeg-ajalt ilmuvad ülemkohtusse kohtunikud, kes selle asemel, et täita seadust, püüavad “Ameerikat paremaks muuta” ja hakkavad välja mõtlema, kuidas mingite asjade nimel seadustest mööda vingerdada.
SAPTK juhatuse esimees ja jurist Varro Vooglaid juhtis tähelepanu probleemile, et ebaseaduslike, kuid võimule meelepäraste otsuste suhtes pigistatakse sageli silm kinni:

“Minu meelest on väga kõnekas ka see, et Eesti Vabariigis antakse justkui andeks või sallitakse, pigistatakse silm kinni täiesti ebaseaduslike otsuste suhtes, eeldusel, et need on poliitiliselt ja ideoloogiliselt meelepärased sellele seltskonnale, kes juhtub olema võimul.”

Igor Gräzini hinnangul tegi president Kersti Kaljulaid vea sellega, et hakkas kommenteerima riigikogu liikme sõnavõtte. Kui keegi ütleb midagi sobimatut, tuleb see ära klaarida riigikogu majas ja “president ei ole siia majja oodatud kui tsensor,” ütles Gräzin ja lisas:
“President rikkus antud juhul põhiseadust.”
Vaata saatelõiku siit.

Allikas: http://objektiiv.ee/igor-grazin-president-rikkus-martin-helmet-kritiseerides-pohiseadust/
______________
 Varro Vooglaid, Facebook:

"Peavoolumeediale meeldib üha enam rõhutada oma staatust kvaliteetmeediana ja heita alternatiivmeediale ette libauudiste levitamist. Samas levitatakse ise südamerahus otseseid libauudiseid (mida muud on väide, nagu oleks mina president Kaljulaiu “rämedustega üle külvanud”?) ning kustutatakse kommentaare, kus sellele tähelepanu juhitakse või selle vastu protesteeritakse. Sellist käitumist silmas pidades ei ole Postimehel moraalset autoriteeti alternatiivmeediale moraali lugeda ega kvaliteetse ajakirjanduse osas loenguid pidada."
http://arvamus.postimees.ee/4057825/olev-remsu-seadused-ja-kohus-pole-ainult-valitute-kaitseks

2 kommentaari:

Anonüümne 26. märts 2017, kell 21:07  

Oi, aga see on ju nii tore, et ev president ev põhiseadust rikub. Tuleks seda tihedamini ette, ma ostaks ehk isegi pileti nii suurepärasele etendusele :DD

Anonüümne 26. märts 2017, kell 21:31  

lahe tõesti - järjekordselt on tükk tühja pläma kokku kirjutatud, aga mis paragrahvi täpsemalt rikuti, jääb tallekestele muidugi ütlemata - võib ju üsna keeruliseks minna, kui tegelikult ei olegi midagi rikutud.
aga vähemalt on punakonservid lõpuks liberastidega kampa löönud nagu algne plaan oligi.

baaah, baaaaah



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP